Furtunileameninţă opt judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtunile şi descărcările electrice din weekend au afectat 358 de localităţi, dintre care 46 au rămas fără energie electrică, arată un comunicat transmis, ieri, de Ministerul Administraţiei

Furtunile şi descărcările electrice din weekend au afectat 358 de localităţi, dintre care 46 au rămas fără energie electrică, arată un comunicat transmis, ieri, de Ministerul Administraţiei şi Internelor. În judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Iaşi, Olt şi Vaslui au fost avariate parţial sau total 54 de locuinţe şi 43 de anexe gospodăreşti, precum şi 168 de posturi de transformare şi 24 de linii electrice.
În judeţul Buzău, 21 de localităţi au rămas pe întuneric, iar vântul puternic a smuls acoperişurile a 53 de case. Intensificarea vântului a fost principala cauză a pagubelor şi în judeţul Argeş, unde şase localităţi au pierdut alimentarea cu energie electrică. În localitatea Gura Foii, din judeţul Dâmboviţa, acoperişul primăriei a fost spulberat, iar în localităţile şanţ şi Rodna, din Bistriţa-Năsăud, o casă din lemn a fost complet distrusă şi un podeţ colmatat. În judeţul Vaslui, cinci aşezări erau şi ieri fără curent electric. Conform unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din Vaslui, 144 de localităţi din judeţ au rămas fără curent în urma intemperiilor de la sfârşitul săptămânii, adică peste o treime din abonaţi. Potrivit comunicatului MAI, fenomenele meteorologice periculoase se menţin în cele opt judeţe.

Primari amendaţi
Primarii comunelor doljene Leu şi Teslui au fost amendaţi cu câte un milion de lei pentru că nu au anunţat IGSU cu privire la furtuna care s-a abătut, în urmă cu trei zile, asupra celor două localităţi. Potrivit unei informări oficiale, în comuna Leu au fost distruse acoperişurile a peste 300 de case, precum şi patru transformatoare de reţea de curent alternativ, iar drumul comunal a fost afectat pe patru kilometri. De asemenea, 150 de păsări au murit din cauza grindinei care s-a abătut asupra comunei, iar culturile de viţă-de-vie de pe 300 de hectare au fost distruse. În comuna Castranova, 20 de case au rămas fără acoperiş, iar o reţea de joasă tensiune a fost afectată pe o lungime de 800 de metri. Pagubele estimate de Electrica se ridică la jumătate de miliard de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite