Furtuna traversează România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vântul puternic a lăsat zeci de localităţi din ţară fără curent electric şi a doborât mulţi copaci, zdrobind autoturisme Perioada cu temperaturi-record în România este la final.

Vântul puternic a lăsat zeci de localităţi din ţară fără curent electric şi a doborât mulţi copaci, zdrobind autoturisme

Perioada cu temperaturi-record în România este la final. Acum se adeveresc previziunile meteorologice potrivit cărora vijeliile puternice, iscate din senin, ploi cu fulgere, tunete şi căderi de grindină pun capăt zilelor de caniculă, finalizând tabloul apocaliptic al acestei săptămâni.

Vremea începe să se răcească, îndeosebi în regiunile sudice, dar nu putem fi liniştiţi, fiindcă vijeliile se vor dezlănţui pe neaşteptate, creând panică şi producând pagube. Temperaturile normale pentru această perioadă se vor regăsi doar până la începutul acestui weekend, când canicula, evident, nu la cotele care au fost, se instalează din nou.

O furtună iscată ca din senin, care a durat doar câteva minute, la Băile 1 Mai, lângă Oradea, a băgat spaima în turiştii din zonă. Vântul puternic a frânt o salcie care s-a prăbuşit peste trei autoturisme, la doar câţiva centimetri de locul unde, într-un cort, se odihneau o bătrână şi nepoţelul ei.

Copacii, îngenuncheaţi de vijelie

Şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, noaptea de marţi spre miercuri a fost de coşmar. Zeci de localităţi au rămas în beznă câteva ore bune, din cauza vântului nemilos care s-a abătut cu furie, afectând în special reţeaua electrică. Vântul a făcut ravagii şi la Bistriţa, vijelia dislocând câteva bucăţi din acoperişul unui bloc.

Din fericire nu au fost victime omeneşti. Furtuna din Haghita a culcat la pământ 15 brazi, miercuri dimineaţă, pe DN 13B, între Gheorgheni şi Praid.

Drumarii au lucrat câteva ore pentru deblocarea carosabilului care arăta jalnic. Ghinionul i-a urmărit şi pe cei din Timişoara, după ce Drumul European 70 a fost blocat de copaci prăbuşiţi. Furtuna a lăsat şi şase localităţi din judeţul Mehedinţi în beznă, miercuri dimineaţă, iar pe raza comunei Râmeţ, fulgerele au provocat un incendiu la vegetaţia uscată, într-o zonă greu accesibilă.

Vântul puternic care a suflat, miercuri dimineaţă, între orele 3.03- 4.20, a afectat două linii electrice de medie tensiune (LEA), 19 posturi de transformare nealimentate, localităţile Bran, Moieciu de Jos, Sohodol, Peştera, Tohăniţa, Predeluţ şi Tohanul Nou.

Ieri, la închiderea ediţiei, vânturile puternice se îndreptau spre sud. Cetăţenii Bucureştiului, îngrijoraţi de starea precară a unora dintre arborii aflaţi pe raza oarşului, au început să sune la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, pentru a afla condiţiile în care pot tăia arborii ce le pun în pericol vieţile şi autoturismele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite