Furtună şi inundaţie pe străzile Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O oră de ploaie torenţială a fost de ajuns ca mai multe străzi din Capitală să se umple de apă. Cu toate că sistemul de canalizare a funcţionat, au fost zone în care canalele erau

O oră de ploaie torenţială a fost de ajuns ca mai multe străzi din Capitală să se umple de apă. Cu toate că sistemul de canalizare a funcţionat, au fost zone în care canalele erau înfundate. "Am avut probleme locale. Au fost canale care nu au permis scurgerea apei şi s-au creat pungi de apă", a declarat viceprimarul general Răzvan Murgeanu.

Cele mai mari probleme au fost în perimetrul Gării de Nord, pe Calea Griviţei. Canalizarea înfundată a permis ca în numai câteva minute strada să se umple cu apă. " Am ieşit cu mături şi cu cârlige. Am scos capacele de canal să se ducă apa, că altfel venea peste noi", spune proprietarul unui magazin din vecinătatea Gării de Nord. Potrivit edililor Capitalei, ploia s-a oprit la timp pentru că "încă o jumătate de oră de precipitaţii, şi chiar aveam probleme mari", a adăugat Murgeanu.

Probleme şi lângă guvern

Locuitorii de pe strada Paris s-au trezit cu apa în curţi şi în garaje. Proprietarul imobilului de la numărul 17 a fost nevoit să pună saci cu nisip în faţa garajului. Cu toate eforturile, apa s-a scurs în interior, iar în curte balta măsura 20 de centimetri.

Au mai fost probleme şi pe Calea Floreasca, iar mai multe străzi adiacente au fost şi ele inundate. Viceprimarul Răzvan Murgeanu spune că primarii de sector nu au raportat probleme majore. Au căzut totuşi doi copaci, în sectoarele 4 şi 5. Apa Nova a primit imediat după ploaie 20 de reclamaţii.

Responsabilii municipali spun că am scăpat destul de uşor, în condiţiile în care canalizarea Capitalei este depăşită în cazul unor precipitaţii abundente care depăşesc 30 de litri pe metru pătrat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite