Furtună în deşert

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jenson Button şi-a spulberat concurenţii, dominând Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain. Este a treia victorie din acest sezon pentru pilotul de la Brawn GP. Sebastien Vettel de la Red Bull Racing a reuşit din nou o cursă bună şi s-a clasat al doilea, urmat de Jarno Trulli.

După două curse în care ploaia a dat peste cap toate planurile concurenţilor, iar cauciucurile erau alese în funcţie de abundenţa averselor,  piloţii din Marele Circ au trecut la extrema cealaltă.

O pistă fierbinte şi uscată. Cu puţine locuri care permiteau depăşirea, duelul s-a dat la nivelul strategiilor de la boxe, iar alegerea cauciucurilor, de această dată între “soft” şi “hard”, a contat destul de mult.

După ce Jarno Trulli a avut un start extrem de slab, Timo Glock a preluat conducerea cursei. Însă după ce a trecut pe la boxe în turul 11, a ieşit în pluton şi , trecând pe cauciucuri medii, a pierdut aproape orice şansă de a reveni în faţă.

Button a pândit la start din spatele lui Lewis Hamilton şi la primul viraj a reuşit să se strecoare pe lângă acesta pe frânare plecând în urmărirea celor două Toyota, în condiţiile în care Sebastian Vettel a plecat dezastruos.

Totul avea să se schimbe odată cu primele opriri la boxe. În turul 15 Button trece la conducere, iar patru tururi mai târziu Vettel se propulsează pe locul al treilea înaintea lui Hamilton, dar după Trulli.

Trulli, „locotenentul“ lui button

Practic această primă ieşire la boxe a fost momentul decisiv în ceea ce priveşte câştigătorul. Button a început să aştearnă cam două secunde pe tur între el şi Jarno Trulli, care ieşit cu “încălţări” dure de la boxe, în speranţa unui parcurs mai lung, avea să îi încetinească pe cei din spatele său. Lipsa spaţiilor necesare unor depăşiri i-a ţinut la cutie pe Vettel şi Hamilton şi astfel Trulli a acţionat, involuntar, ca un adevărat locotenent pentru Jenson Button.

Primele puncte pentru Ferrari

Astfel tot ceea ce a devenit mai interesant a fost lupta pentru podium. Abia la ultima oprire la boxe Vettel a reuşit să treacă de Trulli, însă, tatonat permanent de italian nu a putut pleca în urmărirea liderului.

Hamilton a căzut din această luptă după ultimul schimb şi finalul fierbinte avea să fie furnizat de duelul Kimi Raikkonen – Timo Glock pentru locul 6. Pilotul de la Ferrari s-a folosit de sistemul KERS şi a rezistat atacului, aducând 3 puncte de aur pentru scuderia italiană, primele din acest sezon.

Marele Premiu din Bahrain

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite