Furtul de curent ţine Pantelimonul în beznă de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penele înregistrate în reţeaua de electricitate a localităţilor din jurul Capitalei scot la iveală ilegalităţile făcute de autorităţi atunci când au aprobat construcţii noi. Pe o reţea

Penele înregistrate în reţeaua de electricitate a localităţilor din jurul Capitalei scot la iveală ilegalităţile făcute de autorităţi atunci când au aprobat construcţii noi. Pe o reţea calculată pentru un consum limitat au apărut sute de utilizatori clandestini, din cauza cărora instalaţiile au început să se defecteze din ce în ce mai des.

Locuitorii din zona veche a comunei Pantelimon şi-au făcut sărbătorile la lumânare. Cei care se încălzeau cu centrale termice au stat şi în frig. "Mi s-a stricat centrala şi am făcut frigul. Au venit băieţii de la depanare, mi-au spus că defecţiunea nu intra în garanţie. Le-am dat 60 de lei şi au făcut treaba", se plânge Constantin Scarlat.


Comuna Pantelimon, la lumânare


Fostul primar din Pantelimon, Gheorghe Popescu, spune că penele de curent sunt cauzate de dezvoltarea haotică a localităţii. "Când eram eu primar erau 163 de străzi. Acum sunt 237. Au apărut case pe terenuri care au acte de mână. Nu aveau cum să se branşeze legal la curent", explică Gheorghe Popescu. Fostul primar spune că puterea Electrica a rămas aceeaşi, chiar dacă au apărut sute de construcţii noi. "Transformatoarele nu duc în zonele vechi ale Pantelimonului.

E un sfert de comună", adaugă Popescu. Un comunicat al Electrica Muntenia Sud confirmă spusele fostului primar. "Una dintre cauzele întreruperilor accidentale în alimentarea cu energie electrică o reprezintă furturile masive de energie electrică în zona consumatorilor casnici care nu deţin acte legale de proprietate, dar care şi-au construit case", se arată în comunicatul companiei de electricitate.


La limita răbdării


Locuitorii din cartierele vechi din Pantelimon spun că atât primarul, cât şi reprezentanţii Electrica promit de fiecare data că nu vor mai fi defecţiuni în reţea. "Mi-e şi scârbă. Unii fură şi noi plătim şi stăm pe întuneric", se revoltă Petre Popa, de pe Strada Gării din Pantelimon. Un alt vecin se plânge de pagubele pe care le are din cauza fluctuaţiilor de curent. "Mi s-a stricat frigiderul. Am dat 100 de lei să îl repar. Mi-a verificat instalaţia electrică şi aveam 170 de volţi, în loc de 220", ne spune Savu Lefter.

Oamenii din Pantelimon spun că penele de curent s-au înmulţit după ce în comună s-a construit fără autorizaţie. Mai mult, opririle de curent sunt dese în perioada sărbătorilor, în fiecare an. După fiecare pană, oamenii se aleg numai cu sfaturi. "Au spus să avem răbdare că aduce un transformator şi rezolvă problema. Nu l-am văzut nici până azi, iar acum două zile tot pe întuneric am stat", ne mai spune Lefter. (Florel Manu)

Peste 120 de furturi pe zi

Electrica Muntenia Sud arată într-un comunicat că într-o singură zi au existat şi 120 de debranşări ale celor care consumau ilegal curent electric. În plus, compania de electricitate are de refăcut reţelele deteriorate. Pentru preluarea consumului real de electricitate, Electrica are de investit trei milioane de euro pentru alimentarea zonei din Staţia Electrică Titan. În urma penelor de curent, furnizorul de electricitate aşteaptă o colaborare cu Primăria Pantelimon pentru dezvoltarea energetică până în 2012.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite