Furie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de oameni din "oraşul" evacuaţilor din Rast au venit la Slujba de Înviere cu furie în suflete. De ce au venit apele peste ei chiar în Săptămâna Mare, se întrebau ei? Au plecat,

Câteva sute de oameni din "oraşul" evacuaţilor din Rast au venit la Slujba de Înviere cu furie în suflete. De ce au venit apele peste ei chiar în Săptămâna Mare, se întrebau ei? Au plecat, în schimb, împăcaţi cu sine şi cu speranţa că totul va fi bine.
Alţii au preferat să stea departe de slujbă, preocupaţi mai mult să-şi păzească bunurile decât să ia lumină. De fiecare dată când Mitropolitului Olteniei, Teofan Savu, a vorbit în predica sa de situaţia din Rast, lacrimile curgeau pe feţele oamenilor. "Apa devine din binecuvântare blestem. Din sursa vieţii devine izvor de moarte, de tristeţe, de suferinţă şi de lacrimă. şi ne întrebăm de ce, Doamne, se întâmplă aşa? În lumina Învierii lui Hristos găsim un anumit sens la această suferinţă. Hristos, în faţa suferinţei, nu a fugit. Atitudinea lui Hristos în faţa suferinţei a făcut ca, după trei zile, el să învieze din morţi. Avem certitudinea că în lunile care urmează puteţi reuşi să vă integraţi în acest spirit de renaştere, de înviere", le-a spus Teofan sinistraţilor. "Nu e posibil ca o ţară ca a noastră, chiar slăbită de sărăcie, de convulsii interne, să nu aibă resursele necesare ca zilele oropsite să nu se încheie înainte de venirea iernii", le-a mai spus preotul, evacuaţilor. Mesajul purtat de preoţi dinspre altar către credincioşi i-a făcut să uite pentru câteva ore de tragedia prin care au trecut. Lumina s-a întins încet, încet către toate corturile.

Peste 3.600 de gospodării, afectate
Numărul gospodăriilor aflate sub ape a ajuns ieri la 3.675, iar numărul sinistraţilor, la aproape 5.600, conform datelor Ministerului Administraţiei şi Internelor. Erau afectate 147 de localităţi din 12 judeţe, în timp ce 122 de case se aflau în pericol de prăbuşire. Numărul de poduri afectate de inundaţii scăzuse, ieri, la 21, faţă de 29 câte au fost duminică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite