Furia islamiştilor se îndreptă acum spre bisericile creştine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

au luat drept ţintă comunitatea creştină din oraş, incendiind şi jefuind biserici şi magazine. Rectorul Universităţii Pontificale din Roma, monseniorul Rino Fisichella, a declarat că

au luat drept ţintă comunitatea creştină din oraş, incendiind şi jefuind biserici şi magazine. Rectorul Universităţii Pontificale din Roma, monseniorul Rino Fisichella, a declarat că "tăcerea statelor şi organizaţiilor internaţionale în faţa revoltei anticreştine este inacceptabiă". În paralel, liderul unei coaliţii islamiste pakistaneze, Qazi Hussain Ahmad, a fost reţinut la domiciliul său din Lahore, pentru o perioadă de 30 de zile, alte zeci de militanţi fiind arestaţi de autorităţi. La Jakarta a fost atacată cu pietre ambasada SUA.
Mai mult de 200 de membri ai Frontului de Apărare Islamică (FPI) au protestat faţă de caricaturile cu Mahomed, dar şi faţă de existenţa unei statui a Profetului la Curtea Supremă din Washington. Un lider al Frontului stiga: "Acesta nu este ultimul avertisment, ci doar începutul. Vor fi organizate acţiuni mai ample împotriva lor. Atentate sinucigaşe! Pregătiţi-vă pentru o bombă!"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite