Functionarii publici cer salarii de zece milioane pentru a renunta la spaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Functionarilor Publici (SNFP) se plange ca salariatii din institutiile pe care le reprezinta sunt prost platiti si nu le sunt respectate conditiile de munca prevazute de lege. La ora

Sindicatul Functionarilor Publici (SNFP) se plange ca salariatii din institutiile pe care le reprezinta sunt prost platiti si nu le sunt respectate conditiile de munca prevazute de lege.
La ora actuala, salariul net al unui functionar public este de 520 RON. "Functionarii publici se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun, pe banii lor, nu beneficiaza de sporuri si de plata orelor suplimentare, iar avansarile, un drept profesional al functionarilor, nu exista, posturile vacante fiind blocate", se arata intr-un comunicat remis de SNFP. In acest context, functi-onarul public se afla in imposibilitatea aplicarii obiective a legii, fiind foarte usor de manipulat pe palierul politic al administratiei publice, expus presiunilor agentilor economici cu influenta si transformat in functionar coruptibil", se mai arata in comunicat. Principalele cerinte ale sindicalistilor sunt majorarea salariului la 1.050 RON, deblocarea posturilor vacante in vederea avansarilor si redimensionarea aparatelor institutiilor de control.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite