Funcţionari publici trimişi în judecată pentru rambursări TVA de 30 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorilor DNA le-au trebuit patru ani pentru a finaliza celebrul dosar al returnărilor ilegale de TVA, acordate de Direcţia Finanţelor Publice Dolj. Surpriză (sau nu!), anchetatorii au dispus

Procurorilor DNA le-au trebuit patru ani pentru a finaliza celebrul dosar al returnărilor ilegale de TVA, acordate de Direcţia Finanţelor Publice Dolj. Surpriză (sau nu!), anchetatorii au dispus ieri trimiterea în judecată a 36 de funcţionari, majoritatea mărunţi.

Fostul director general al Finanţelor doljene, Lucian Zaharia, nu se regăseşte pe lista inculpaţilor, iar adjuncta sa, Simona Buşică, nu mai poate fi incriminată, fiindcă a decedat între timp. Beneficiarii celor aproape 1.200 de miliarde de lei vechi acordate ilegal de la bugetul de stat sunt, la rândul lor, în libertate. Printre ei, Genică Boerică, Ionel Samir Sprânceană şi Ion Fotescu.

În sarcina celor 36 de angajaţi ai DGFP Dolj s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. Procurorii DNA au concluzionat că, în perioada 2001-2004, angajaţii Finanţelor doljene au avizat rambursări ilegale de TVA pentru 42 de societăţi comerciale. Potrivit DNA, prejudiciul total se ridică la 1.177 de miliarde de lei vechi, adică aproximativ 30 de milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite