Funcţionari angajaţi pentru miros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia israeliană a angajat funcţionari care au un talent deosebit: pot mirosi la fel de bine ca şi câinii. "Mirositorii" pot adulmeca diverse arome periculoase, care însoţesc

Administraţia israeliană a angajat funcţionari care au un talent deosebit: pot mirosi la fel de bine ca şi câinii. "Mirositorii" pot adulmeca diverse arome periculoase, care însoţesc explozibilii sau otrăvurile gazoase, fiind un soi de avertizoare vii în caz de atac terorist sau în caz de accident chimic.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului din Israel a confirmat informaţia dezvăluită iniţial de cotidianul elveţian "Le Matin". "Avem astfel de angajaţi, de mai multă vreme. Sunt oameni care au fost antrenaţi pentru a fi trimişi pe teren, în cazul unor intervenţii urgente, unde nimeni nu-ţi poate furniza explicaţii sau date despre natura poluării. Ei adulmecă locul de unde vine mirosul şi depistează imediat originea accidentului, ceea ce face ca intervenţia să fie deosebit de eficientă", a spus oficialul citat. Mirositorii de profesie nu fumează şi nu consumă niciun dram de alcool, întrucât ambele reduc calitatea mirosului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite