Fumatul, cel mai mare duşman - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre efectele negative ale fumatului, declaraţiile lui Jan Garbarek despre Bucharest Masters of Jazz 2009 sau posibilitatea ca abonaţii Metrorex să primească despăgubiri. Printre alte subiecte, un turn din Dorobanţi a fost dărâmat, iar cel mai bun remediu împotriva depresiei este sexul.

Fumatul, cel mai mare duşman. Fumătorii pot merge la cel mai apropiat cabinet de pneumologie, unde să-şi facă gratuit teste care să le arate dacă sunt în pericol. Numărul mare de afecţiuni pulmonare au făcut ca anul 2010 să fie declarat „Anul plămânilor”, în condiţiile în care aproape 3 milioane de oameni mor anual din aceste cauze. În România există cel puţin un milion de cazuri de pacienţi diagnosticaţi cu bronhopneumopatie cronică obstruc tivă (BPOC), boală cauzată de fumatul activ şi pasiv. Între 16 şi 20 noiembrie, în orice cabinet de pneumologie din ţară puteţi face teste gratuite (spirometrie) pentru a afla în ce măsura vă sunt afectaţi plămânii, anunţă Evenimentul Zilei.

Jan Garbarek la Bucharest Masters of Jazz 2009. Celebrul saxofonist norvegian a explicat pentru Cotidianul de ce a înregistrat primul album live la zeci de ani de la debut, de ce pianul este mai expresiv decât chitara şi cum a învăţat să improvizeze cinci minute folosind doar două note. "La concertul de la Bucureşti vor fi melodii foarte variate stilistic. Vreau să simt ritmul, am nevoie şi de melodie, dar şi de armonii - ce să-i faci, asta-i muzica! Partea de armonii este acoperită de pian, iar basul şi tobele ţin ritmul, susţin structura melodiei. Şi iată că am ajuns la clasica formulă", a declarat Garbarek.

Demolare pe furiş pentru turnul din Dorobanţi. În luna iulie a acestui an, două clădiri anexe erau puse la pământ fără aviz de demolare. Ilegalitatea îşi găsea justificarea pentru un proiect imobiliar ambiţios - un turn de 200 de metri într-o zonă protejată. Aflate pe strada Ernest Broşteanu, la numărul patru, cele două imobile ar fi trebuit să aibă un statut special, ele aflându-se pe raza de protecţie a monumentelor istorice din Dorobanţi 16, Eminescu 27 şi Eminescu 29, scrie Jurnalul Naţional.

Călătorii ar putea cere despăgubiri la Metrorex pentru că nu pot folosi metroul până la ora 16.00 din cauza grevei. "Persoanele care doresc să fie despăgubite pentru că nu au putut utiliza metroul pot fie să solicite o prelungire a valabilităţii cartelelor, fie să-şi ceară banii înapoi", a declarat pentru Mediafax directorul general al Gândul, Gheorghe Udrişte. Pe de altă parte, acesta a spus că, din cauza grevei, regia va înregistra pierderi de aproximativ 200.000 de lei zilnic. "Metrorex încasează zilnic până la 350.000-400.000 de lei, iar ca pagubă din cauza grevei putem spune că ajungem la 200.000 de lei din încasări", a afirmat Udrişte.

Specialiştii "Ana Aslan": Sexul este remediul împotriva depresiei.
Un studiu realizat recent de medicii de la Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan” din Bucureşti arată că sexul este cel mai bun antidepresiv. Specialiştii în domeniu au subliniat faptul că “un an de criză înseamnă un an de depresie”, iar una dintre cele mai bune soluţii pentru a ne proteja creierul de factorii de presiune din exterior şi pentru a ne îmbunătăţi starea de fericire este sexul. “Fericirea are de-a face cu chimia. Mai precis cu chimia corpului nostru", a declarat doctorul Luiza Spiru pentru Gardianul.

Bună dimineaţa!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite