Fumătorii, respinşi de la fertilizarea in vitro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din clinicile de specialitate din Anglia şi Ţara Galilor nu mai acceptă cupluri fumătoare în cadrul programelor de fertilizare in vitro. Având în vedere că primul tratament este

O treime din clinicile de specialitate din Anglia şi Ţara Galilor nu mai acceptă cupluri fumătoare în cadrul programelor de fertilizare in vitro. Având în vedere că primul tratament este gratuit, cuplurile infertile care nu au de unde să plătească 2.500 de lire sterline, costul acestei proceduri, trebuie să se supună interdicţiei impuse în cele 46 de clinici din 149 şi să renunţe la fumat, potrivit "Daily Mail".

Cu toate că fumatul în timpul sarcinii dăunează fătului şi creşte riscul apariţiei avortului spontan, potrivit specialiştilor acest obicei nu afectează în vreun fel succesul tratamentului de fertilizare in vitro. Decizia de respingere a fumătorilor a stârnit controverse în rândul celor care aşteptau să fie incluşi în program. Ei au catalogat-o drept o modalitate de a face economie pe spinarea pacienţilor.

O altă decizie, la fel de controversată, a fost excluderea de pe lista de gratuităţi a intervenţiilor chirurgicale la genunchi şi şold, acordate persoanelor obeze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite