VIDEO Fugarul „ascuns“ la TV: de la bicicletă la Mercedes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Pleşcan, gălăţeanul urmărit internaţional care s-a ascuns timp de 10 ani la sub numele Viorel Andrei, s-a îmbogăţit la Piatra Neamţ. 

Viorel Pleşcan (35 de ani) a apărut în Piatra Neamţ ca din senin, în 1998, moment în care deja înfăptuise în oraşul natal faptele penale pentru care a fost condamnat la închisoare trei ani mai târziu. În oraşul moldav a lucrat numai în presă. La început a colaborat cu mai multe posturi de radio, iar în 2003 a ajuns la TVM, un post de televiziune local. Tot în primii ani ai şederii sale sub Pietricica, Pleşcan a cunoscut-o pe Mihaela Andrei, femeia cu care ar fi căsătorit acum, potrivit avocatei gălăţeanului, deşi cei doi nu sunt înregistraţi la Evidenţa Populaţiei.


La scurt timp, cuplul îşi cumpără un teren în Alexandru cel Bun, comună limitrofă oraşului Piatra Neamţ, una dintre cele mai râvnite zone rezidenţiale din judeţ. Din 2005, cei doi au început să-şi ridice o vilă, pe o suprafaţă de 116 metri pătraţi. Potrivit estimărilor agenţilor imobiliari, preţul  construirii unui astfel de imobil se ridica, în 2005, la cel puţin 100.000 de euro. Potrivit vecinilor din Alexandru cel Bun.
Viorel Andrei apărea drept un om sărac imediat după ce s-a mutat în vila din comună.

„S-a îmbogăţit repede"

Localnicii spun că infractorul făcea naveta până în oraş cu bicicleta zilnic, opt kilometri. „S‑a îmbogăţit repede. Şi-a luat un Peugeot, nou. L-a schimbat cu un Volkswagen Golf 5, tot nou. De câteva luni, îşi luase un Mercedes, care este tot nou", a explicat, sub anonimat, unul dintre vecinii bărbatului. Aceasta este maşina cu care a fost prins circulând cu viteza de 155 kilometri la oră în judeţul Buzău, sâmbătă, 5 februarie.  Oficialii de la ultimul loc de muncă, televiziunea locală din Piatra Neamţ, de unde s-a retras în august 2010, susţin că Viorel Andrei nu semnase niciun fel de contract.  „Era un colaborator neplătit, care făcea emisiuni din pasiune, ca un hobby", a explicat Gabi Apetrei, actualul director al postului 1 TV.

Astfel, averea sa ar fi fost strânsă din firma de publicitate înfiinţată în 2003 pe numele soţiei, Mihaela Andrei, societate care nu are niciun angajat. Principalele contracte au fost încheiate cu instituţii publice. De altfel, Viorel Andrei se lăuda, în timpul unei emisiuni din 2008 pe care o modera la postul 1TV, cu aceste contracte. Gălăţeanul chiar îşi acuza contracandidaţii de concurenţă neloială. „Eu am câştigat contractele cu Troleibuzul şi cu Direcţia Silvică. Spre deosebire de domnul Frăsilă, eu n-am dat telefon la cineva din comisia de la Troleibuzul ca să-l ameninţ", spunea Viorel Andrei în emisiunea TV.

„Nu am avut probleme cu el

Contractele de publicitate cu Troleibuzul din Piatra Neamţ au existat, fapt confirmat şi de actualul director al societăţii. „Contractele pe care le-am încheiat cu Viorel Andrei erau prin firma Media Consulting. Cât am colaborat, nu am avut niciun fel de probleme cu el", a declarat Constantin Hociung, directorul societăţii Troleibuzul din Piatra Neamţ. Gălăţeanul, în prezent încarcerat la Penitenciarul Focşani, are de executat opt ani de închisoare pentru înşelăciune.

Mai citeşte şi:

Piatra Neamţ: A stat ascuns 10 ani pe ecranul televizoarelor

Escrocul care s-a „ascuns” de poliţie în faţa camerelor TV a fost prins la Buzău. L-a înregistrat radarul conducând cu viteză

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite