Fuga din calea Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

presiunii apei. A fost o prăbuşire aproape simultană. Însă, faţă de tragedia din 1970, acum pe Dunăre şi în Deltă există mari diferenţe în ceea ce priveşte spaţiile inundabile care mai

presiunii apei. A fost o prăbuşire aproape simultană. Însă, faţă de tragedia din 1970, acum pe Dunăre şi în Deltă există mari diferenţe în ceea ce priveşte spaţiile inundabile care mai pot prelua apele fără victime sau pagube. Până în 1986, s-au construit sute de kilometri de diguri, iar zona de luncă inundabilă s-a restrâns foarte mult, fiind transformată în teren agricol. Mii de case au fost ridicate pe pământurile "redate" agriculturii de regimul comunist. Pentru că autorităţile întârzie spargerea digurilor, ţăranii s-au răsculat şi au spart, ieri, cu cazmalele, digul unei incinte agricole din Dunăvăţu de Jos, Tulcea, ca apa să aibă pe unde să se scurgă, ocolindu-le casele. Acesta a fost cel de-al treilea caz, după Maliuc şi Partizani. Trei tulceni sunt cercetaţi de poliţie. În Timiş, coşmarul inundaţiilor se repetă la exact un an. În noaptea de miercuri spre joi, apele au acoperit mai multe localităţi din judeţ.
şase gospodării din municipiul Feteşti au fost inundate din cauza nivelului crescut al Dunării, pe braţul Borcea, după ce apa a trecut peste primul şi al doilea dig de protecţie. Dacă nivelul apei va mai creşte, drumul naţional dintre Feteşti şi localitatea Borcea spre Călăraşi va devini impracticabil.
Amănunte în pag. Actualitate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite