Fruntaşul Cosmin Sandu plecase în Afganistan să facă bani pentru un apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă o explozie în Afganistan, încă un militar român ucis. Fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu şi-a pierdut viaţa, iar caporalul Silviu Atanasiu a fost rănit în urma exploziei unei mine.

Încă o explozie în Afganistan, încă un militar român ucis. Fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu şi-a pierdut viaţa, iar caporalul Silviu Atanasiu a fost rănit în urma exploziei unei mine. Amândoi făceau parte din Batalionul 300 Infanterie "Sfântul Andrei" din Galaţi şi se aflau la a doua misiune de acest gen. Fruntaşul plecase ca să facă bani pentru un apartament.

Vestea morţii soţului a picat ca un trăsnet pentru Ionelia Sandu, joi după-amiază, când era încă la serviciu. "S-a dus pentru bani, să luăm un apartament, că aveam doi copii. A mai fost plecat o dată. Abia împlinise 29 de ani luna trecută", spune printre lacrimi văduva de numai 23 de ani a militarului.

Ionuţ Cosmin Sandu, împreună cu soţia şi cei doi copii, socrii şi un cumnat locuiau într-un apartament cu două camere din cartierul gălăţean Micro 39. Au depus cerere la primărie pentru repartizarea unei locuinţe, dar erau abia pe locul 1.020 pe listele ANL. "Eu n-am fost de acord să plece. Chiar i-am şi spus, mai bine mă duceam eu să muncesc, să stea el acasă. Dacă avea casă, poate nu se ducea, nu se întâmpla. Asta e soarta", spune Păvălache Busuioc, socrul lui Ionuţ.

"Nu a plecat de bine!"

În blocul unde locuieşte familia militarului, vecinii sunt în doliu. "Nici nu putem să ne imaginăm ce este în sufletul lor acum. Ne este greu şi nouă să le batem la uşă, să îi întrebăm dacă au nevoie de ceva. A plecat pentru un trai mai bun, nu a plecat de bine, nu îşi riscă nimeni viaţa degeaba", spune Viorel Serea, vecin cu familia militarului.

În comuna gălăţeană Piscu, o mamă bolnavă îşi aştepta fiul să se întoarcă acasă. Ionuţ era orfan de tată de la vârsta de 14 ani. În urma lui au rămas acum doi copii, o fetiţă de cinci ani şi un băieţel de patru ani. Micuţii au fost luaţi de rude zilele acestea.

Ei încă îşi aşteaptă tatăl să vină acasă. Ionelia Sandu a fost anunţată de oficialii Ministerului Apărării că duminică, la Aeroportul Otopeni, trupul soţului ei va fi adus în ţară. Militarul va fi înmormântat marţi, la Cimitirul "Eternitatea" din Galaţi, la Monumentul Eroilor. Familia lui va primi acum 80.000 de euro, banii din asigurarea de viaţă, şi o sumă echivalentă cu o sută de solde lunare, de aproximativ 75.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite