Fructe pentru un ten frumos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogate în vitamine şi antioxidanţi, tratamentele cosmetice cu fructe apără pielea de efectul razelor ultraviolete, de vânt şi de poluare Ananasul este soluţia ideală de curăţare a

Bogate în vitamine şi antioxidanţi, tratamentele cosmetice cu fructe apără pielea de efectul razelor ultraviolete, de vânt şi de poluare

Ananasul este soluţia ideală de curăţare a pielii, strugurii protejează împotriva razelor ultraviolete, iar bananele sunt folosite pentru catifelarea pielii.

Există numeroase tratamente de înfrumuseţare care au la bază fructe, amestecate cu ulei de măsline, miere sau fulgi de ovăz, pentru catifelarea şi răcorirea tenului.

Crema de faţă cu caise - Caisele proaspete sau uscate, zdobite se combină cu uleiul de măsline până se obţine o pastă.

Cremă facială cu banane - Luaţi o banană, tăiaţi-o mărunt şi amestecaţi-o cu trei linguriţe de ulei de măsline, până când se obţine o pastă.

Cremă pe bază de piersici - Aceasta este o mască indicată persoanelor cu ten uscat şi sensibil. Trei linguriţe de ulei de migdale sau de sâmburi de piersică se combină cu jumătate de ceaşcă de piersică pisată.
Aceste măşti cosmetice se aplică pe faţă, se lasă 15-20 de minute, după care se curăţă cu apă rece.

Masca din căpşune şi miere este indicată persoanelor cu tenul gras, deoarece înlătură excesul de sebum şi curăţă porii. Pentru a obţine masca dorită trebuie să zdrobiţi nouă căpşune şi să le amestecaţi cu trei linguriţe de miere. Crema obţinută se aplică pe toată faţa şi se aşteaptă între trei şi cinci minute. Se curăţă cu apă caldă.

Tratamentul cu mere şi miere este recomandat persoanelor cu ten acneic, deoarece redă strălucirea şi textura pielii. Curăţaţi şi răzuiţi un măr de dimensiuni medii. Amestecaţi mărul zdrobit cu trei - patru linguriţe de miere. Masca se aplică pe toată faţa şi se lasă să acţioneze timp de opt - zece minute, după care se îndepărtează cu apă rece.

Tratament cu papaya şi ananas

Pasta obţinută din fructe exotice curăţă pielea de celule moarte.

Tratament corporal cu papaya - Papaya poate fi folosită pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Acest fruct se aplică direct pe piele după ce se pasează, transformându-se într-o pastă.

Tratament cu ananas - Ananasul conţine o enzimă capabilă să cureţe tenul de impurităţi şi de celule moarte. Este de asemenea şi un astringent uşor, cu rol de răcorire a pielii. O jumătate de ceaşcă de ananas se amestecă într-un bol, cu trei linguriţe de ulei de măsline. Se aplică timp de 15-20 de minute, apoi se curăţă cu apă caldă.

Tratament facial cu nucă de cocos - După îndepărtarea lichidului din interiorul nucii de cocos, radeţi pulpa fructului şi aplicaţi-o pe ten. Acoperiţi-vă ochii cu felii de castravete şi relaxaţi-vă astfel timp de 20-30 de minute.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite