Friptură şi cozonaci pentru deţinuţii din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bărbaţi de religie musulmană, conducerea penitenciarului este nevoită să le ofere acestora din urmă meniuri separate."De Paşte, deţinuţii vor avea la masă cozonaci, ouă roşii şi carne de

bărbaţi de religie musulmană, conducerea penitenciarului este nevoită să le ofere acestora din urmă meniuri separate.
"De Paşte, deţinuţii vor avea la masă cozonaci, ouă roşii şi carne de porc, acestea din urmă provenind din gospodăria noastră. Pentru cei 6 musulmani avem carne de vită sau peşte, deoarece dumnealor nu mănâncă absolut deloc carne de porc, ci oaie sau vită. De altfel, din acest motiv, pentru a respecta drepturile omului şi cerinţele europene, le gătim separat în fiecare zi", ne-a declarat maiorul Nicolae Cucă, de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin. Acesta ne-a mai spus că alţi şase deţinuţi din cadrul penitenciarului au plecat în permisie de trei zile la casele lor, pentru a sărbători Paştele cu familia. Cei în cauză îndeplinesc anumite criterii, cum ar fi bună purtare, pedeapsă uşoară şi perioadă scurtă până la eliberare. Dacă unii pleacă din penitenciar pentru bun comportament, alţi mehedinţeni intră după gratii. Ultimul exemplu îl constituie cel al lui Ionuţ Papa, de 19 ani, din Drobeta-Turnu Severin. Potrivit şefului Serviciului de investigaţii criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, cms. Pantelică Bobârsc, tânărul în cauză fusese eliberat din Penitenciarul Severin în urmă cu nici două luni de zile, unde ispăşise o condamnare pentru furt de autoturisme. În acest interval, Ionuţ Papa nu s-a cuminţit, ci s-a apucat iarăşi de vechea îndeletnicire. La începutul acestei săptămâni, recidivistul a fost arestat pentru furt de autoturisme. Iniţial a furat un autoturism, iar instanţa a decis să fie judecat în stare de libertate. La câteva zile, acesta a mai furat trei maşini, motiv pentru care magistraţii au decis ca el să ajungă iarăşi după gratii.

Concediu de detenţie
Un număr de 43 de deţinuţi din 24 de penitenciare din întreaga ţară îşi vor petrece Sărbătorile Pascale acasă. Aceştia beneficiază de câteva zile de învoire, în urma deciziei conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Ei vor reveni la locurile de detenţie miercurea viitoare. Cei propuşi pentru "concediu din detenţie" au un comportament exemplar după gratii, au executat deja două treimi din pedeapsă şi au familii cu care păstrează legătura.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite