Frida, simbolul "leului greu", trimisă la împuşcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vier Pfoten a trimis, în luna decembrie, o leoaică la o fermă de vânătoare din Africa de Sud, Camorhi Game Lodge. Simbolul campaniei de popularizare a "leului greu", desfăşurată vara

Vier Pfoten a trimis, în luna decembrie, o leoaică la o fermă de vânătoare din Africa de Sud, Camorhi Game Lodge. Simbolul campaniei de popularizare a "leului greu", desfăşurată vara trecută, Frida, a fost încredinţat fundaţiei "Vier Pfoten" pentru repatriere pe continentul african.
Cei de la fundaţia pentru protecţia animalelor au găsit o rezervaţie pentru leu, dar, cu o zi înainte de a o trimite pe Frida în Africa, au aflat că la fermă animalele sunt crescute special pentru "canned hunting" - vânătoare "la conservă", un procedeu legal în Africa de Sud, prin care animalele domesticite sunt atrase cu hrană pentru a fi împuşcate de la mică distanţă, contra cost.
"Am aflat prea târziu şi nu am mai avut ce să facem. Dacă ştiam de la început despre ce fel de rezervaţie este vorba, nu o trimiteam acolo", se dezvinovăţeşte directorul executiv al fundaţiei, Ioana Tomescu. Acum, cei de la Vier Pfoten se chinuie să mute leoaica, în vârstă de 8 luni, la o altă rezervaţie. "Facem demersurile necesare, dar este mai greu din cauza distanţei. Trebuie să găsim formula pentru a o muta. Frida trăieşte şi, deocamdată, nu e în pericol. Vânătorii sunt interesaţi de lei masculi pentru trofeu, iar ea va putea naşte doar peste 2 ani", mai spune Ioana Tomescu.
Din documentele deţinute de Radio Total rezultă că Vier Pfoten fusese informată încă din anul 2003 despre activităţile fermei, însă a ales în mod inexplicabil să trimită puiul tocmai la Camorhi Game Lodge.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite