"Fraudele din magistratură", examen la instanţa supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiţă, alături de alţi patru magistraţi şi un notar, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru implicarea în

Fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiţă, alături de alţi patru magistraţi şi un notar, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru implicarea în fraudarea examenului pentru funcţiile de şefi de parchete. Potrivit rechizitoriului, procurorul Sterian Guli, candidat la postul de şef al Parchetului Capitalei, ar fi obţinut o parte din subiecte, prin intermediul procurorului Eugen Cojocaru, de la şefa Comisiei de examinare, Gabriela Ghiţă.

Totodată, Gheorghe Dumitru, candidat la şefia Parchetului Curţii de Apel Piteşti, i-ar fi dat tot procurorului Cojocaru 15.000 de euro. În schimbul banilor, Cojocaru ar fi trebuit să-şi folosească influenţa pe care o avea în rândul membrilor Comisiei pentru a-l ajuta să promoveze examenul. El ar fi fost "ajutat" să primească aceşti bani de judecătorul Gheorghe Cerbeanu şi de notarul Gheorghe Bucur. Potrivit procedurii, inculpaţii urmează să fie suspendaţi din magistratură, mai puţin Gabriela Ghiţă, care s-a pensionat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite