Fraude cu "demenţa senilă"şi în Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din poliţie ne-au declarat că reprezentanţii Caselor de Asigurări au solicitat sprijinul organelor de anchetă, prescrierea reţetelor pentru demenţă senilă pe numele unor morţi fiind o

Surse din poliţie ne-au declarat că reprezentanţii Caselor de Asigurări au solicitat sprijinul organelor de anchetă, prescrierea reţetelor pentru demenţă senilă pe numele unor morţi fiind o practică la nivelul mai multor judeţe.
Controale efectuate în Buzău de către specialiştii CJAS ar fi descoperit un caz similar celui din Timişoara, unde o doctoriţă a păgubit bugetul spitalului cu câteva sute de milioane de lei. Prejudiciul, potrivit Casei Judeţene, se ridică în Buzău la aproximativ şapte sute de milioane de lei. Purtătorul de cuvânt al IGP Buzău ne-a declarat că Serviciul de Investigare a Fraudelor are în documentare un asemenea caz, dar nu pot fi furnizate date concrete, pentru că este vorba despre o anchetă în derulare. Din datele de care dispunem, Casa Judeţeană acuză o doctoriţă psihiatru, de la spitalul din Săpoca, că a prescris medicamente pentru demenţă senilă pentru 22 de pacienţi pe care nici nu i-a consultat. Dintre aceştia, patru erau decedaţi, iar după deces li s-au mai prescris de la 3 la 12 reţete, care au şi fost ridicate din farmacie. Alţi pacienţi au beneficiat de două reţete într-o singură lună, adică ar fi primit, chipurile, medicamente pentru două persoane. Pe alţii i-a diagnosticat un alt medic specialist, nu un psihiatru, şi nu aveau diagnosticul de demenţă senilă, ci alte afecţiuni. CJAS Buzău susţine, într-un raport intern, că ar fi descoperit reprezentanţi ai firmelor de medicamente care au ridicat ilegal din diverse farmacii medicamentele scumpe, prescrise de medicul de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca. Ei au motivat că pacienţii nu pot veni să ridice medicamentele, pentru că sunt bătrâni din cămine, netransportabili. Parte din medicamentele ridicate nu au mai ajuns la destinatari, potrivit foilor de observaţie din azilul în care aceştia erau internaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite