Frattini şi Rehn au scris la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PD, Emil Boc, a prezentat, ieri, o scrisoare transmisă unor oficiali români de comisarii europeni Olli Rehn şi Franco Frattini, în care aceştia avertizează că schimbarea

Preşedintele PD, Emil Boc, a prezentat, ieri, o scrisoare transmisă unor oficiali români de comisarii europeni Olli Rehn şi Franco Frattini, în care aceştia avertizează că schimbarea procedurii de numire a procurorilor ar afecta lupta anticorupţie.
Boc a cerut în consecinţă retragerea proiectului de lege introdus recent de parlamentari din Partidul Conservator, printre alţii, în care se propune ca procurorul general să fie desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii. În prezent, procurorul general este desemnat la propunerea ministrului justiţiei. "Stă mărturie, în acest sens, scrisoarea pe care ştiţi bine că au primit-o colegii Marko Bela şi dl. Voiculescu, mi-a fost trimisă şi mie în copie, şi care face referire, la un anumit paragraf, la faptul că aflarea în discuţie în acest moment a modificării procedurii de desemnare a procurorului general ar introduce anumite riscuri din perspectiva creării unui climat de instabilitate, în ceea ce priveşte cadrul luptei anticorupţie din momentul de faţă din România. Deci, este o îngrijorare din partea Comisiei Europene că această procedură introdusă astăzi ar putea compromite eficienţa luptei împotriva corupţiei", a spus preşedintele PD. În scrisoarea lui Rehn şi Frattini către autorităţile române se exprimă şi îngrijorarea celor doi faţă de modificările aduse de deputaţii din Comisia juridică proiectului de lege privind Agenţia Naţională de Integritate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite