Fraţii Negoiţă, stăpânii Sudului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La marginea Bucureştiului, axa Vitan - Popeşti Leordeni se află sub influenţa imobiliară a fraţilor Negoiţă Robert şi Ionuţ Negoiţă au devenit principalii jucători pe piaţa

La marginea Bucureştiului, axa Vitan - Popeşti Leordeni se află sub influenţa imobiliară a fraţilor Negoiţă

Robert şi Ionuţ Negoiţă au devenit principalii jucători pe piaţa imobiliară din jurul Capitalei, demarând proiecte de peste un miliard de euro.

Comandamentul afacerilor imobiliare al fraţilor Robert şi Ionuţ Negoiţă se află în Rin Grand Hotel. Este unul dintre cele mai mari hoteluri din estul Europei, care a costat peste 50 milioane de euro. În jurul său, în apropierea târgului de maşini dintre Vitan şi oraşul Popeşti-Leordeni, cei doi fraţi derulează proiecte imobiliare care, alături de cele dezvoltate în nordul Capitalei, însumează peste un miliard de euro.

5.000 de apartamente în doi ani

La numai câţiva kilometri distanţă de târgul de maşini, în comuna Popeşti-Leordeni, se zăreşte şantierul unui imens complex rezidenţial şi de afaceri. "Vom construi în jur de 5.000 de apartamente. 1.700 sunt aproape gata, iar investiţia se va derula pe o perioadă de doi ani", ne-a declarat Robert Negoiţă (36 de ani).

Anul trecut, întreaga zonă a fost salubrizată la ordinul preşedintelui Traian Băsescu, care a mobilizat mijloacele de transport deţinute de principalele firme care au lucrări la infrastructura Capitalei. Aşa că aceia care se vor muta în apartamentele fraţilor Negoiţă nu vor mai fi deranjaţi peisagistic de gunoaiele care se strânseseră acolo în ultimii 15 ani.

Expropriaţi de lux

Fraţii Negoiţă deţin terenuri şi în zona de nord a Bucureştiului, mai precis în zona Voluntari-Pipera. Proiectele imobiliare din nord prevăd, pe lângă clădiri de birouri şi blocuri de locuinţe, şi două turnuri înalte de peste 40 de metri. Acestea ar putea fi poziţionate în apropierea autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. "Vom face un mall şi un hotel pe terenul care va fi traversat de noua autostradă", a mai spus Robert Negoiţă.

Firmele controlate de cei doi fraţi au construit în Pipera vile şi apartamente, în complexul Confort Residence. În total, Robert Negoiţă, prin firma sa Pro Confort, deţine în Voluntari peste 75.000 de metri pătraţi.

Pentru un lot de 10.000 de metri pătraţi, fraţii Negoiţă vor fi despăgubiţi de stat ca urmare a exproprierilor făcute pentru autostrada Bucureşti-Braşov. Tot în nord, Robert şi Ionuţ Negoiţă mai au un hotel, în Otopeni, dar şi centrul de distracţii Water Park. "Acum avem în derulare proiecte care se cifrează în jurul unui miliard de euro.

Proiectele noastre se vor desfăşura pe următorii 3-4 ani", a adăugat Negoiţă.

Robert Negoiţă, politică şi afaceri

Cei doi fraţi au coborât de la munte ca să cucerească şesul. Ionuţ şi Robert Negoiţă sunt originari din Măneciu, judeţul Prahova. Cel mai cunoscut este Robert, care a înţeles că afacerile se fac greu fără politică. Ionuţ (34 de ani) a ales să rămână în umbră.

Cei doi şi-au clădit imperiul după ce au făcut bani în Franţa, unde au plecat în 1990. S-au ocupat de amenajări interioare, iar acum Robert este în top 300. Robert Negoiţă a candidat şi la şefia PSD Bucureşti, dar a fost învins de Marian Vanghelie.

Proiectele Negoiţă

Rin Grand Hotel, situat în zona Vitan-Bârzeşti. Înalt de 11 etaje, 1.500 de camere, zone comerciale şi restaurante, 800 de locuri de parcare. Lângă hotel există şi un ansamblu rezidenţial, vândut deja.

Complex de afaceri pe traseul viitoarei autostrăzi Bucureşti-Braşov. Un mall, un hotel şi clădiri de birouri vor fi construite în zona Pipera-Tunari. Există şi un proiect pentru două turnuri gen zgârie-nori.

Cartier cu 5.000 de apartamente în Popeşti-Leordeni. Anul acesta vor fi gata 1.500 de apartamente, iar în următorii doi ani vor fi construite încă 3.500.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite