Fratele preşedintelui ar putea renunţa să se judece cu Ciuvică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Dacă Mugur Ciuvică spune că Plus Food vinde energie, îl dau în judecată. Dacă scrie însă că firma are posibilitatea să vândă, atunci este altceva şi nu îl putem da în judecată

"Dacă Mugur Ciuvică spune că Plus Food vinde energie, îl dau în judecată. Dacă scrie însă că firma are posibilitatea să vândă, atunci este altceva şi nu îl putem da în judecată pentru aşa ceva şi rămâne doar la nivelul micilor răutăţi ale domnului Ciuvică împotriva fratelui preşedintelui", a declarat ieri, Mircea Băsescu (foto), într-o conferinţă de presă la Agigea. Fratele preşedintelui nu exclude posibilitatea ca fabrica olandeză de prelucrare a produselor din carne din zona liberă, al cărei director este, să aibă probleme din cauza "acestor încercări de a amesteca politicul românesc cu afacerile Grupului Plus Food". El susţine că Grupul Plus Food nu are niciun fel de amestec şi există chiar posibilitatea să se retragă din România pentru a construi o altă fabrică în altă ţară.

Directorul Plus Food spune însă că deocamdată conducerea olandeză nu a reacţionat şi "sincer, mă aştept la înţelegere din partea lor". Mircea Băsescu a subliniat că la încheierea contractului cu Energy Holding în august 2005 l-au interesat doar preţul energiei electrice, care era mai ieftin decât cea preluată de la Electrica, precum şi condiţiile de plată. El presupune că este vorba de un contract standard întocmit de Energy Holding cu toate firmele, în care există o clauză ce oferă posibilitatea cumpărătorului să vândă mai departe curentul electric.

"Nu am vândut curent electric"

"Nu am vândut niciodată curentul electric, ar fi o ilegalitate", a precizat Mircea Băsescu. El a făcut referire şi la cele două fotografii date publicităţii de Mugur Ciuvică, menţionând că au fost realizate la începutul lui decembrie 2006, în Clubul "Bamboo" din Bucureşti. "Era a doua oară când îl vedeam pe Bogdan Buzăianu, prima dată întâlnindu-mă cu el în septembrie 2005, după o lună de la semnarea contractului cu Energy Holding. Atunci a fost vorba de o întâlnire la sediul fabricii".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite