Franţa: De luni, lucrătorii din transportul aerian intră în grevă timp de patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care urmează să zboare cu unul dintre avioanele companiei Air France săptămâna viitoare sunt sfătuiţi să-şi schimbe planurile, a anunţat compania ai cărei angajaţi vor intra în grevă de luni. Personalul aeroporturilor din Hexagon, dar şi cel al companiilor aeriene franceze protestează împotriva unui proiect de lege, aflat momentan în dezbatere în Parlament.

Sindicatele care reprezintă interesele piloţilor şi însoţitorilor de bord francezi, dar şi a celor care lucrează în aeroporturile din Hexagon au anunţat că va intra în grevă timp de patru zile începând de luni, informează BBC.

Dacă proiectul de lege propus de partidul preşedintelui Nicholas Sarkozy va trece de Parlament, lucrătorii din transportul aerian francez vor fi obligaţi să dea un preaviz de 48 de ore în cazul în care vor dori să facă grevă. Sindicatele consideră că acest proiect de lege, care a trecut deja de Camera Inferioară a Parlamentului, afectează drepturile lucrătorilor.

Călătorii care urmau să călătorească cu Air France între 6 şi 9 februarie îşi pot schimba zborurile, informează un comunicat de presă dat de companie. Air France spune că a făcut "tot ce a putut pentru a limita impactul acestei greve asupra operaţiunilor sale".

Sindicatul piloţilor francezi SNPL a declarat că dreptul la grevă nu este unul care poate fi negociat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite