Cablu rupt la podul din San Francisco - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cablu rupt la podul din San Francisco - Revista presei internaţionale
Cablu rupt la podul din San Francisco - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre ruperea unui cablu la podul din San Francisco, incidentele din capitala Afganistanului sau vizita secretarului de stat american în Orientul Mijlociu. Printre alte subiecte, SUA aşteaptă verdictul în cazul Iranului, iar un cuplu britanic ar putea fi răpit de piraţii somalezi.

Cablu rupt la podul din San Francisco. O bucată de oţel cu cablu a căzut de pe podul din San Francisco (Bay Bridge) pe şosea, cauzând accidentarea minoră a două maşini, însă traficul a fost blocat pe o distanţă de câţiva kilometri, anunţă CNN. Podul din San Francisco reprezintă una dintre cele mai importante artere de circulaţie în şi din San Francisco. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului, însă unul dintre şoferi pare puţin afectat. Se pare că este o zonă în care au fost făcute reparaţii temporare în weekendul cu Ziua Muncii.


Focuri de armă au fost trase în capitala Afganistanului

, Kabul, însă surse din poliţie şi din armata americană au declarat că nu există informaţii foarte clare în legătură cu ce se întâmplă. Oraşul se află sub aletă în ceea ce priveşte un atac din partea talibanilor încă de pe 7 noiembrie, data alegerilor prezidenţiale. Focurile de armă au venit după ce a explodat o bombă pe marginea unui drum, provocând cele mai multe victime în rândul soldaţilor americani de la debarcarea trupelor în Afganistan, notează AP.

Clinton merge în Orientul Mijlociu. Secretarul de stat american, Hillary Clinton va ajunge în Orientul Mijlociu duminică pentru a se întâlni cu liderii palestinieni şi israelieni în încercarea de a debloca dicuţiile de pace, potrivit unui oficial israelian, citat de AFP. Clinton se va întâlni cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu la Ierusalim, înainte de a avea discuţii cu liderii arabi, la Maroc. Aceasta se va mai întâlni probabil şi cu preşedintele palestinian, Mahmud Abbas.

SUA aşteaptă verdictul în cazul Iranului.
Statele Unite ale Americii susţin că în câteva zile aşteaptă un verdict pentru Iran, în cazul încălcării înţelegerii ONU pe tema uraniului, însă nu au comentat cererile Teheranului "pentru schimbări foarte importante". "Vom aştepta să vedem care este răspunsul oficial înainte de a avea vreo reacţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly, citat de AFP.

Un cuplu britanic ar putea fi răpit de piraţi. Familia unui cuplu britanic se teme că acesta a fost capturat de piraţii somalezi. Paul şi Rachel Chandler, au trimis un semnal negativ vineri din Oceanul Indian, notează BBC. O posibilă reperare a yahtului, la aproximativ 200 de mile de portul somalez Haradheere, este investigată. Sora lui Paul Chandler a declarat presei că "este ca un coşmar". "Nu pot să cred că aşa ceva se întâmplă, însă mă tem că se întâmplă în realitate", a mai spus aceasta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite