Francezii dansează pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania franceză Les Elans va susţine o suită de spectacole în faţa turiştilor din Mamaia. În trupa de balet modern din Paris evoluează şi o fostă prim-solistă a Operei Române, Mihaela

Compania franceză Les Elans va susţine o suită de spectacole în faţa turiştilor din Mamaia. În trupa de balet modern din Paris evoluează şi o fostă prim-solistă a Operei Române, Mihaela Ţigănuş. Între 7 şi 13 iulie, dansatorii vor avea reprezentaţii în Clubul Fahti din staţiunea de pe malul mării.

Înfiinţată în 1994 de către coregrafa de origine suedeză Margareta Haim, Compania Les Elans realizează spectacole în care dansul clasic contemporan şi jazzul fuzionează în modalităţi de expresie originală. Membrii trupei sunt profesori de dans în cadrul conservatoarelor din Paris. Spectacolele trupei - Omagiu Ellei Fitzgerald, Jazz a la suedoise, Viaţa unei femei - au fost prezentate atât pe scenele pariziene, la Theatre Magador, Theatre Chaillot, Theatre Renard, Auditorium Charles Munch, dar şi în cadrul a numeroase turnee. Mihaela Ţigănuş, românca aflată printre cele şase membre ale trupei, se întoarce în România după 15 ani de la Paris, unde a avut o strălucită carieră de profesoară de dans. Despre turneul trupei Les Elans, Anne-Marie Sandrini, inspector de dans la primăria din Paris şi preşedinte de onoare al companiei, spune: "Sper ca acest prim contact al unei trupe de coregrafi din cadrul celor mai bine cotate conservatoare din Paris cu publicul din România să poată fi continuat în viitor. În 2004 am avut onoarea să fiu invitată la Festivalul <> şi am putut constata cu plăcere că în România arta dansului începe să fie revalorizată". Despre Mihaela Ţigănuş, Anne-Marie Sandrini se exprimă în termeni elogioşi: "A fost o mare bucurie pentru noi să o avem drept colaboratoare pe una dintre stelele baletului românesc. Mihaela este şi ca profesoară un desăvârşit profesionist".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite