Fragmente din Sfânta Scriptură, subiecte de concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de elevi târgumureşeni au participat astăzi la prima ediţie a Olimpiadei de Religie Ortodoxă. Elevii, cunoscători ai Noului şi Vechiului Testament, au avut ocazia să demonstreze noţiunile acumulate la orele de religie.

Faza zonală a început ieri  în zona Târnăveni, iar astăzi a continuat în Târgu-Mureş, Sighişoara, Reghin şi Luduş. La Târgu-Mureş testarea a avut loc la Gimnaziul de Stat „Dacia”. „Cei cinci elevi participanţi de la noi din gimnaziu s-au arătat deosebit de interesaţi de această olimpiadă, deoarece e prima dată când aceasta se organizează la nivel naţional”, a declarat Comşa Ioan, profesor de religie al Gimaziului de Stat „Dacia” din Târgu-Mureş.
Subiectele sunt din materia studiată la orele de religie în primul semestru. Elevii au avut astfel de rezolvat întrebări din dogmatică, istoria religiilor, Noul şi Vechiul Testament, şi au scris eseuri în care, pornind de la teme biblice, şi-au exprimat propriile opinii. Cei mai buni dintre ei vor participa în 23 martie la faza judeţeană a olimpiadei, urmând ca în luna aprilie să poată participa la faza naţională a acesteia, programată între 15 şi 19 aprilie în municipiul Baia Mare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite