Fostul secretar de stat Costin rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 George Costin
George Costin

Tribunalul Argeş a emis, ieri, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui George Costin (foto), fostul secretar de stat al revoluţionarilor, arestat luni pentru luare de mită şi organizarea unei reţele care a traficat certificate de revoluţionar în schimbul unor sume de bani.

Alături de Costin au mai fost arestaţi Mihai Bolocan şi Serafim Cotenescu, membri ai Asociaţiei „Decembrie 1989 Metrou". Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Piteşti.

Conform DNA, în calitate de preşedinte al Asociaţiei „Decembrie 1989 Metrou România", George Costin şi-a exercitat influenţa şi autoritatea asupra persoanelor îndreptăţite să preschimbe certificatele de revoluţionar, pentru a obţine pentru sine ori pentru altul sume de bani şi foloase necuvenite. Costin le-a impus celor peste 3.000 de revoluţionari din subordine să facă demersurile de preschimbare a certificatelor numai prin intermediul asociaţiei şi i-a obligat să se angajeze prin hârtii notariale că îi vor ceda un procent din banii încasaţi de la stat. Este vorba fie de 15% din banii încasaţi retroactiv, fie de suma fixă de 12.000 de lei plus 5%.

Întrucât sumele retroactive au fost de ordinul sutelor de milioane de lei vechi, Asociaţia „Metrou" a încasat, numai între 2009 şi 2011, suma totală de 9.453.390 de lei noi, din care 2.470.000 de lei (circa 600.000 de euro) au fost viraţi în conturile lui George Costin.

Cei din Asociaţia „Metrou" au început deja să se delimiteze de fostul lor conducător. „Noi, asociaţia, nu avem nicio problemă, pentru că toţi banii sunt înregistraţi în contabilitate. Dacă domnul Costin a băgat sume de bani în conturi personale, cum spune DNA, asta nu putem şti. Nişte fapte există, dar sunt nişte fapte care îi privesc personal pe cei trei arestaţi, ei între ei au făcut. Noi, asociaţia, nu avem nicio legătură", ne-a declarat Gabriel Păun, avocatul Asociaţiei „Metrou". 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite