Fostul preşedinte al Adjariei, căutat de Interpol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpolul a emis un mandat internaţional de căutare a fostului preşedinte al Adjariei (o republică autonomă din cadrul Georgiei), Aslan Abaşidze, care a demisionat în anul 2004. Potrivit

Interpolul a emis un mandat internaţional de căutare a fostului preşedinte al Adjariei (o republică autonomă din cadrul Georgiei), Aslan Abaşidze, care a demisionat în anul 2004. Potrivit informaţiei publicate pe site-ul oficial al Interpol, Abaşidze este suspectat de "deţinere de arme de foc, escrocherie, crimă organizată, terorism, lipsire ilegală de libertate". Se precizează, de asemenea, că ordinul de reţinere a lui Abaşidze a fost emis de Batumi (capitala Adjariei). Anterior s-a anunţat că, în decembrie anul trecut, tribunalul orăşenesc Batumi l-a dat în căutare pe Abaşidze după ce procurorul general al Georgiei l-a acuzat de abuz în funcţie, depăşirea atribuţiilor, furt din proprietatea de stat şi privată şi organizare de acte teroriste.
Avocatul fostului preşedinte adjar consideră că, luând decizia de a-l aresta pe Abaşidze, Georgia şi-a încălcat promisiunile de garantare a imunităţii făcute de preşedintele Mihail Saakaşvili liderului adjar înainte ca acesta să-şi dea demisia, în 2004.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite