Fostul premier Egor Gaidar, atins de o boală misterioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El urma să-şi lanseze cartea "Declinul unui imperiu: lecţii pentru Rusia contemporană". Gaidar îşi aminteşte că îşi mişca membrele cu greutate şi a petrecut majoritatea după-amiezei

El urma să-şi lanseze cartea "Declinul unui imperiu: lecţii pentru Rusia contemporană". Gaidar îşi aminteşte că îşi mişca membrele cu greutate şi a petrecut majoritatea după-amiezei respective în pat. Ecaterina Genieva, unul dintre organizatorii conferinţei, a declarat că politicianul era palid atunci când s-a întâlnit cu ea şi a părăsit sala după circa zece minute. "Am alergat după el şi l-am găsit căzut jos, în stare de inconştienţă", a precizat Genieva, citată de "Financial Times". Gaidar a primit îngrijiri medicale într-un spital irlandez în cursul nopţii, înainte de a reveni în Rusia.
Apropiaţii nu exclud o otrăvire
Fiica sa, Maria, a declarat că, acum, "starea sa este satisfăcătoare, el nu este la reanimare. Viaţa sa a fost serios ameninţată" şi "medicii sunt incapabili să explice cauza îmbolnăvirii", a adăugat ea. "Simptomele, inexplicabile şi misterioase, arată că ar putea fi vorba de o otrăvire. Pentru mine marea problemă este cui i-a folosit această otrăvire. Eu n-aş vrea să leg aceasta de un demers al puterii ruse", a mai declarat Maria Gaidar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite