Fostul director juridic din AVAS, judecat pentru mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Direcţiei Juridice din cadrul AVAS, Alexandru Mândruţ, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi trafic de influenţă. De asemenea, în faţa

Directorul general al Direcţiei Juridice din cadrul AVAS, Alexandru Mândruţ, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi trafic de influenţă. De asemenea, în faţa instanţei vor ajunge şi presupuşii complici ai acestuia, cetăţenii moldoveni Sergiu Bulăţel, administrator SC Gerom SA Buzău şi la Hystria Expert SRL, acuzat de dare de mită, precum şi Ludmila Buzu, director general adjunct al SC Gerom SA Buzău, pentru complicitate la cumpărare de influenţă, dare de mită şi luare de mită. Conform anchetatorilor, Mândruţ ar fi pretins 40.000 de dolari de la deputatul moldovean Valeriu Gumă, acţionar la Gerom SA Buzău. DNA susţine că Alexandru Mândruţ ar fi primit 20.000 de dolari prin intermediul Ludmilei Buzu, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul AVAS abilitaţi să aprobe încheierea unei convenţii de menţinere în vigoare a contractului de privatizare a SC Gerom SA. AVAS era îndreptăţită să desfiinţeze contractul de privatizare, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor asumate prin acest contract, care fusese încheiat în septembrie 2002. De asemenea, procurorii mai susţin că Mândruţ ar fi primit în februarie 20.000 de dolari drept mită de la Sergiu Bulăţel, prin intermediul Ludmilei Buzu, moment în care a fost surprins în flagrant. Banii ar fi fost luaţi pentru a rezolva în favoarea deputatului moldovean Gumă şi al lui Bulăţel, a litigiului apărut ca urmare a neplăţii de către aceştia a penalităţilor în sumă de 214.000 de euro. De asemenea, Mândruţ s-ar fi angajat ca AVAS să nu desfiinţeze contractul de privatizare a SC Gerom Buzău, încheiat în septembrie 2002. Autoturismul BMW, dar şi 20.121 de dolari, 1.900 de euro şi 4.930 RON aparţinând lui Alexandru Mândruţ au fost puşi sub sechestru, la fel ca şi suma de 5.615,25 RON, aparţinând Ludmilei Buzu.

Deputatul moldovean Valeriu Gumă "rămâne" la DNA

DNA va continua cercetările într-un alt dosar pe numele deputatului moldovean Valeriu Gumă şi a altor persoane din cadrul AVAS, acuzate de abuz în serviciu. Parchetul Curţii de Apel Bucureşti va face cercetări şi pe numele unui avocat, acuzat în aceeaşi cauză de mărturie mincinoasă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite