Fostul ministru al Sanatatii, Mircea Beuran, s-a reintors la catedra Universitatii de Medicina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta privind plagierea ghidurilor medicale franceze si americane de catre Beuran s-a incheiat pentru ca firmele care detin drepturile de autor n-au facut plangere in termenul legal

Fostul ministru al Sanatatii, Mircea Beuran, a fost reincadrat in munca. Concediat in octombrie 2003 de senatul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti in urma scandalului de plagiat in care a fost implicat, Mircea Beuran a castigat in instanta procesul pe care l-a intentat UMF si rectorului acesteia, Laurentiu Popescu. Fostul ministru a contestat in Justitie decizia senatului UMF, considerand ca i-a fost desfacut contractul de munca fara respectarea legislatiei in vigoare, cerand tribunalului reincadrarea sa in munca din ziua in care a fost concediat. Sectia a 8-a a Tribunalului Bucuresti privind litigiile de munca a admis faptul ca legislatia muncii in momentul concedierii fostului ministru a fost incalcata. Instanta, in luarea acestei decizii, a tinut cont de propunerea de reincadrare facuta de Colegiul de Onoare al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului ai carui specialisti au constatat nerespectarea procedurilor legale in cazul desfacerii contractului de munca a fostului ministru al Sanatatii. Pe de alta parte, judecatorii n-au trecut cu vederea nici faptul ca ancheta privind plagierea ghidurilor medicale franceze si americane s-a incheiat, intrucat firmele care detin drepturile de autor nu au facut plangeri penale impotriva lui Mircea Beuran in termenul legal de 2 luni de la momentul demascarii copierii. Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) i-a comunicat conferentiarului Mircea Beuran ca se poate intoarce la post, ca urmare a faptului ca fostul ministru a castigat in instanta procesul pe care l-a intentat UMF in urma concedierii sale.
UMF nu a contestat decizia Tribunalului Capitalei, astfel ca aceasta a ramas definitiva si irevocabila, informeaza surse judecatoresti. Drept urmare, Beuran s-a prezentat, incepand de marti, la postul ocupat inainte de concediere. Izbanda in instanta a lui Mircea Beuran nu a ramas fara reactii. Liberalii sunt convinsi ca victoria fostului ministru impotriva UMF era previzibila. Sorin Paveliu, presedintele Comisiei de sanatate din PNL, a afirmat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca procedura prin care UMF i-a desfacut contractul de munca lui Beuran, in urma plagiatului, nu a fost legala, deoarece fostului ministru nu i s-a adus la cunostinta hotararea in timp util si nu a putut face contestatie. "Nu stiu daca aceasta nelegalitate nu a fost un gest deliberat, de genul "Noi nu respectam legea, si tu castigi in Justitie". Sau Universitatea era condusa in mod despotic", a spus Paveliu. El a anuntat ca problema de fond, practica plagiatului in mediul universitar, nu a fost rezolvata si a promis ca liberalii vor avea o initiativa legislativa de reglementare a acestui tip de situatii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite