Fostul colonel SIE Ionel Dragomir acuză corupţia din serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Din 2004 mi s-a cerut să fac jocuri politice, dar am refuzat. De atunci a început campania de intimidare şi de ameninţare la adresa mea. Mi s-a sugerat că mi se vor face înscenări în

"Din 2004 mi s-a cerut să fac jocuri politice, dar am refuzat. De atunci a început campania de intimidare şi de ameninţare la adresa mea. Mi s-a sugerat că mi se vor face înscenări în legătură cu traficul de stupefiante sau cu sustragerea de documente. Sunt urmărit, am telefoanele interceptate. Mă tem pentru viaţa mea, dar, dacă mi se va întâmpla ceva, toate memoriile mele vor deveni publice", a declarat, la ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti, fostul colonel SIE Ionel Dragomir. El a fost prezentat de preşedintele Traian Băsescu ca fiind "colonelul Dumitrescu", cel care i-ar fi furnizat date false jurnalistului Ovidiu Ohanesian. Dragomir a susţinut că nu-l cunoaşte pe ziarist. "Nu l-am văzut niciodată pe Ohanesian şi nu i-am furnizat niciodată informaţii. De fapt, eu aveam informaţii despre criza jurnaliştilor de la un prieten care a fost implicat în anchetă şi i-am prezentat aceste informaţii lui Degeratu, pentru a ajunge la Băsescu. Acum, SIE mă acuză de periclitarea anchetei, dar eu nu am cunoscut aspectele acestea în detaliu. SIE mă acuză că am redactat un memoriu de pe un calculator din afara SIE, dar eu aveam aprobarea SIE să-l pot redacta acolo", a explicat el. Fostul colonel a acuzat că în timpul anchetei desfăşurate ulterior, în perioada februarie - decembrie 2005, a fost marginalizat. Dragomir a spus că va face plângere penală împotriva lui Gheorghe Fulga, şeful SIE, pentru abuz în serviciu. Ieri, a fost primul termen al procesului în care Dragomir cere anularea ordinului din noiembrie 2005, prin care a fost revocat din cadrul SIE, fiind trecut în rezervă fără drept de a primi pensie militară. Fostul angajat al SIE a mai declarat că a prezentat toate suspiciunile de fapte de corupţie în mai multe memorii trimise lui Traian Băsescu, consilierului prezidenţial pentru securitatea naţională şi preşedintelui Comisiei de Control a Activităţii SIE din Camera Deputaţilor. Dragomir susţine că în motivarea afirmaţiilor sale are toate probele privind fapte de corupţie.
"În iunie 2005, Băsescu mi-a spus însă că nu poate face nimic, că SIE e o instituţie care nu poate fi controlată", a mai declarat Ionel Dragomir. O altă acuzaţie gravă lansată de Dragomir este că atunci când a vrut să plece în misiune în străinătate i s-ar fi cerut bani.
Totodată, avocatul său a declarat că reprezentanţii Comisariatului pentru Societatea Civilă (CSC) cer preşedintelui Traian Băsescu să-şi facă publică poziţia faţă de aceste acuzaţii la adresa SIE care i-au fost aduse la cunoştinţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite