Fostul şef al gărzii lui Iliescu aşteaptă 50.000 RON de la SPP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul Vlad Dumitru a obţinut în instanţă anularea ordinului de trecere în rezervă pentru "relaţii neprincipiale"

Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul de trecere în rezervă, fără drept de pensie, a colonelului Vlad Dumitru, semnat în octombrie 2005, de fostul director al SPP, generalul de brigadă Gabriel Naghi.
Hotărârea judecătorilor este definitivă şi executorie. În urma acestei decizii, SPP trebuie să-i plătească ofiţerului salariile pe perioada în care acesta a fost trecut în rezervă.
Naghi l-a retras pe colonel dintr-o misiune în Sudan şi l-a acuzat de relaţii neprincipiale cu membrii grupului, favorizarea locţiitorului său, căpitanul comandor Răzvan Balaji, dezinformarea şi ascunderea unor fapte de indisciplină şi prezentarea la program sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pentru misiunea din Sudan, Vlad a primit ulterior aprecieri laudative din partea partenerilor externi şi medalia secretarului general al ONU, Kofi Annan. În urma scandalului, căpitanul comandor Balaji a preferat, în toamna anului 2005, să demisioneze din SPP. Vlad Dumitru a reuşit în primă fază în instanţă, în august 2005, o suspendare temporară a ordinului de trecere în rezervă şi a fost reîncadrat în SPP. Avocatul acestuia, Antonie Popescu, ne-a declarat că SPP nu i-a plătit salariile clientului său, aproape un an de zile, în perioada octombrie 2005-august 2006.
Salariul unui colonel este în jur de 35 milioane de lei/lună, fără alte sporuri, iar despăgubirile totale ar trece de o jumătate de miliard de lei. "SPP are acum posibilitatea să îl dea în judecată pe fostul şef, Gabriel Naghi, pentru recuperarea acestor bani", ne-a explicat avocatul. În perioada 1990-1994, colonelul Vlad a fost şeful grupului de protecţie a preşedintelui României, Ion Iliescu, ulterior având misiuni de protecţie a Regelui Mihai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite