Fostul "număr 3" CIA riscă închisoarea pentru fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost oficial din cadrul CIA, numărul trei în ierarhia agenţiei americane, şi un antreprenor din industria apărării au fost puşi sub urmărire penală, sub acuzaţii formulate în urma

Un fost oficial din cadrul CIA, numărul trei în ierarhia agenţiei americane, şi un antreprenor din industria apărării au fost puşi sub urmărire penală, sub acuzaţii formulate în urma unei anchete care viza atribuirea unor contracte federale. În urma aceleiaşi anchete, fostul congresman republican Randy Cunningham a fost condamnat la opt ani şi patru luni de închisoare. Kyle "Dusty" Foggo (foto), numit în funcţia de director executiv al agenţiei în 2004, de către fostul director Porter Goss, a fost acuzat de comportament neadecvat în atribuirea unor contracte ale CIA, în urma unei anchete de anvergură care a vizat cinci agenţii, printre care FBI.

Acuzaţiile au fost formulate, marţi, de un tribunal federal din San Diego. Foggo, angajat al CIA timp de 25 de ani, a negat anul trecut comiterea unor infracţiuni şi a declarat că toate contractele pe care le-a supravegheat au fost gestionate în mod adecvat. Antreprenorul din industria apărării, Brent Wilkes, a fost pus sub acuzaţie sub suspiciunea de complicitate şi acordarea unei mite în valoare de 700.000 de dolari lui Cunningham pentru atribuirea unor contracte firmei sale ADCS Inc cu sediul în San Diego. Înainte să fie numit director executiv al CIA, Foggo a deţinut funcţia de expert logistic în cadrul agenţiei la Frankfurt (Germania), unde pregătea deplasările în străinătate ale cogresmenilor americani.

Wilkes este suspectat că organiza jocuri de noroc la Watergate şi în alte hoteluri din Washington, iar la o petrecere organizată de el în 1999 au participat Foggo, Cunningham şi un fost agent CIA poreclit "Nouă degete".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite