Fost secretar de stat din Ministerul Justiţiei după raportul pentru România: "O muncă asiduă a fost stricată în două zile şi jumătate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidia Badac, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.
Lidia Badac, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Lidia Barac, în prezent preşedinte al Curţii de Apel Timişoara, susţine că raportul emis de Comisia Europeană "nu este motivant nici pentru magistraţii de scaun, nici pentru reprezentanţii sistemului judiciar".

Secretar de stat in cabinetul ministrului Catalin Predoiu, Lidia Barac a fost foarte implicata in ceea ce inseamna Mecanismul de Cooperare si Verificare. Ea susţine că monitoritarea Comisie Europene s-ar fi putut încheia cu un raport pozitiv.

"O munca asiduă de doi ani şi jumătate în cadrul MCV a fost stricată în două zile şi jumătate. În afară de contactele oficiale pe care le-am avut cu experţii Comisiei Europene, aveam o perspectivă îmbucurătoare. Chiar se ajunsese la un punct comun şi la posibilitatea de a demonstra că justiţia este functională şi acest lucru este ireversibil", a declarat Lidia Barac, pentru Avocatura.com.

Fostul secretar de stat sustine că tocmai reţinerea aceastei probleme a ireversibilităţii este dureroasă, fiind vorba de un semnal care arată o pierdere a încrederii în reformarea justiţiei.

CITEŞTE MAI MULT PE AVOCATURA.COM!

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite