Forţele australiene din Irak, echipate defectuos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Documente militare arată că trupele australiene din Irak şi Afganistan dispun de echipamente de protecţie defectuoase, a dezvăluit cotidianul "The Australian", cu toate că guvernul de la

Documente militare arată că trupele australiene din Irak şi Afganistan dispun de echipamente de protecţie defectuoase, a dezvăluit cotidianul "The Australian", cu toate că guvernul de la Canberra a respins acuzaţiile.
Potrivit documentelor, noile veste de protecţie pot fi văzute cu echipamentul de observare nocturnă, armura de protecţie are unele fisuri, iar combinezoanele de luptă nu se potrivesc femeilor din armată. Cotidianul a precizat că documentele Ministerului Apărării demonstrează că noile echipamente nu oferă protecţia corespunzătoare pentru că sunt "vizibile".
Ministrul apărării, Brendan Nelson, a respins concluziile raportului, precizând că trupele folosesc echipamente dintre cele mai moderne. Australia, un aliat important al SUA, are circa 1.300 de militari în Irak, precum şi alţi 200 de membri ai forţelor speciale în Afganistan. La acestea se adaugă o echipă de asistenţă militară în Pakistan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite