Formula 3 a distrus copacii din jurul parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre cei aproximativ 100 de arbori pe care Bucharest Ring ar fi trebuit să-i planteze în locul celor tăiaţi pentru Formula 3 nu a fost sădit Deşi reprezentanţii Bucharest

Niciunul dintre cei aproximativ 100 de arbori pe care Bucharest Ring ar fi trebuit să-i planteze în locul celor tăiaţi pentru Formula 3 nu a fost sădit

Deşi reprezentanţii Bucharest Ring promiseseră că pomii scoşi pentru a face loc bolizilor de Formula 3 vor fi replantaţi în câteva săptămâni de la terminarea competiţiei, acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit directorului Administraţiei Domeniului Public (ADP) sector 5, Octavian Mirea, organizatorii au primit mai multe înştiinţări şi somaţii.

"Nu au făcut nimic. Am făcut sesizări, înştiinţări, pentru că trebuiau să planteze, pentru fiecare pom scos, cinci. Astăzi (ieri, n.r.), i-am chemat din nou pe cei de la tehnic la mine să le trimitem o somaţie pentru că au de refăcut şi nişte porţiuni de gard", a spus directorul ADP sector 5.

În aceste condiţii, nemţii de la Bucharest Ring, organizatorii Formulei 3 din luna mai, de la Bucureşti, pot fi amendaţi cu 100.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al firmei organizatoare, Bucharest Ring, Berti Panaiot, explică însă că nu le-a spus nimeni unde să planteze arborii.

"În momentul în care cei de la Direcţia de mediu ne vor spune unde, îi vom planta", a spus Panaiot.

Nici pista nu va fi refăcută

După stilul tipic românesc, lucrările întârzie pentru că, pe zi ce trece, mai apare o idee. Ceea ce nu au spus clar edilii Capitalei este că, în zona Palatului Parlamentului, structura drumului va fi total diferită de cea existentă la aprobarea competiţiei. "S-a convenit reconfigurarea zonei pietonale", susţine directorul Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte. Practic, trotuarul din zona Izvor nu va mai fi înălţat ca înainte de cursă, ci va fi delimitat prin borduri speciale care să poată fi demontate la etapa de anul viitor.

Replantarea, un alt SF în Capitală

Potrivit directorului instituţiei, Virgil Cârstea, în prezent, se lucrează cu administraţiile domeniului public, din cadrul primăriilor de sectoare, la identificarea unor terenuri pe care să fie plantaţi 200.000 de platani, care vor lua locul plopilor de pe bulevarde, străzi secundare şi din parcuri care au depăşit durata medie de viaţă.

Identificarea acestor terenuri pare însă imposibilă, pentru că, potrivit directorului ADP sector 5, "în Capitală se pot planta maximum 50.000 de arbori".

Platani irigaţi electronic

În timp ce, în unele zone, Bucureştiul rămâne fără arbori, cei 50 de pomi plantaţi anul trecut pe bulevardul Lascăr Catargiu beneficiază de un tratament boieresc. Municipalitatea a investit 10.000 de euro într-un sistem de irigare automat, unic în Capitală. Acesta porneşte sub o comandă electronică, în funcţie de programarea care i se face de la centrul instalat la sediul Administraţiei Lacurilor şi Parcurilor din Capitală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite