Formula 3, ameninţată de buldozere politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive ale anului în Capitală a picat chiar în apogeul războiului politic, început odată cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive ale anului în Capitală a picat chiar în apogeul războiului politic, început odată cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Liderul pesediştilor bucureşteni, Marian Vanghelie, a fost cel care a ciupit primul din mălai şi, în calitate de primar al sectorului 5, a ameninţat miercuri seara municipalitatea că amenajarea pistei, a arenei şi a tribunelor pentru Formula 3 nu este legală. Problema, spunea edilul, era lipsa autorizaţiilor de construire.

Ceea ce se anunţa a fi un tărăboi cu demolare s-a încheiat ieri cu o strângere de mână între primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, şi cel al sectorului 5, Marian Vanghelie. "Nu mai demolez, pentru că domnul Videanu a recunoscut că am dreptate. Asta şi voiam să aud de la el", a declarat Vanghelie. În mod ciudat, şi Videanu a recunoscut că fiecare a greşit când a început scandalul pe tema cursei auto. Marian Vanghelie i-a demonstrat lui Videanu că amenajarea tribunelor a fost făcută pe baza unui articol de lege care a expirat de mai bine de un an.

Fără avize în continuare

Cu toate acestea, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) sector 5, Octavian Mirea, a declarat pentru "Adevărul" că autorizaţia pe care a fluturat-o Videanu nu se referă la spaţiul verde şi că oricum are valabilitate doar 48 de ore. În plus, a adăugat Mirea, chiar dacă organizatorul vrea să replanteze pomi, tot trebuie să solicite avizul ADP sector 5, aviz pe care nu l-a dat nimeni. Şeful ADP sector 5 pregătise ieri, în jurul prânzului, la o jumătate de kilometru de pista Bucharest Ring, vehicule pentru demolare. "Dacă se dădea dispoziţie de demolare, eram pregătiţi cu patru vole, opt bascule şi o sută de oameni", a explicat Octavian Mirea.

Organizatorii se detaşează de politică

Deţinătorul licenţei competiţiei din jurul Palatului Parlamentului, Hartmut Beyer, a ţinut să precizeze că Bucharest Ring beneficiază de toate avizele necesare desfăşurării unei astfel de curse. "Suntem oameni de sport şi nu vrem să fim implicaţi în niciun fel de război politic", a spus Beyer. Organizatorul competiţiei a mai precizat că va rezolva şi problema arborilor tăiaţi, iar pentru fiecare pom scos se vor planta doi. Marian Vanghelie a spus că, deşi a căzut la pace cu primarul general, Adriean Videanu, peste două săptămâni va verifica dacă organizatorii circuitului au refăcut atât carosabilul, cât şi spaţiul verde. "Dacă nu, îi voi imputa primarului general şi firmei care a organizat raliul toate stricăciunile", a spus Vanghelie, care a ţinut să mai precizeze că nu mai merge cu buldozerul la raliu, dar îl ţine pornit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite