Fondurile de pensii vor reprezenta aproape 3% din capitalizarea BVB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activele fondurilor de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II) vor reprezenta, în 2011, circa 2,8% din capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti, comparativ cu nivelul de 0,7% estimat

Activele fondurilor de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II) vor reprezenta, în 2011, circa 2,8% din capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti, comparativ cu nivelul de 0,7% estimat pentru anul viitor, potrivit unui raport al Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR.

La sfârşitul primului semestru din anul curent, capitalizarea BVB era de circa 28 miliarde de euro.

O serie de analişti financiari au arătat că cele mai multe fonduri de pensii facultative vor investi până la 25% din activele atrase în acţiuni, în condiţiile în care legislaţia prevede o investiţie în acţiuni de maxim 50%.

Aderarea la un fond de pensii în perioada august - noiembrie

Persoanele care împlinesc vârsta de 35 ani, inclusiv, vor fi obligate să adere la un fond de pensii administrat privat, în timp ce pentru salariaţii în vârsă de 45 ani, inclusiv, până la 31 decembrie 2007, aderarea este opţională. În document se precizează că persoanele care împlinesc vârsta de 35 ani, inclusiv, până la data de 31 decembrie 2007, vor fi obligate să adere la un fond de pensii administrat privat în termen de patru luni de la data iniţierii procedurii de alegere şi aderare.

Procedura de aderare se va desfăşura în intervalul august-noiembrie 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite