Fondurile de pensii au atras 2,6 milioane de semnături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ING Fond de Pensii a ajuns la un milion de participanţi la sistemul obligatoriu, iar BCR Prudent şi Allianz-Ţiriac au active de 8, respectiv 3 milioane de lei la fondurile facultative. Primele

ING Fond de Pensii a ajuns la un milion de participanţi la sistemul obligatoriu, iar BCR Prudent şi Allianz-Ţiriac au active de 8, respectiv 3 milioane de lei la fondurile facultative.

Primele două companii au cumulat 60% din numărul total de clienţi de pe piaţă pentru pilonul II. Pentru pensiile facultative, ierarhia s-a schimbat semnificativ la ultima raportare, prima societate fiind acum BCR, care a atras aproape 11.000 de participanţi.

Cei 18 administratori de pensii private obligatorii au adus la Casa Naţională de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS) peste 424.000 de acte de aderare la raportarea bilunară din 3 decembrie, dintre care aproape 400.000 au fost validate temporar. Numărul total al aderenţilor este, însă, de 2,6 milioane de persoane, un milion dintre acestea fiind îndreptate către ING Fond de Pensii.

Compania a menţionat că va ajunge la milion de participanţi săptămâna viitoare, depăşind ţinta iniţială, care prevedea atingerea acestui număr de aderenţi abia la încheierea campaniei de aderare la un fond de pensii private obligatorii. La ultima raportare, pe 1 decembrie, ING Fond de Pensii avea în total peste 800.000 de participanţi.


Din totalul de peste 2,6 milioane de acte validate, procentul semnăturilor multiple reprezintă doar 0,96%.

Peste 3,5 milioane de lei, active administrate de BCR Prudent

ING şi Allianz-Ţiriac s-au detaşat puternic şi au împreună aproape 60% din numărul total de clienţi de pe piaţă. Pe locul trei, Generali a întrecut Aviva (locul 4), iar Interamerican (locul 5) a devansat AIG (locul 6). BCR Prudent deţine, în prezent, circa 42% din totalul activelor nete, urmat de AZT Moderato, cu 23%, ING Clasic (14,6%), AZT Vivace (7,6%), Pensia Mea (6,31%) şi ING Optim (5,71%).


La nivelul pieţei pensiilor private facultative, BCR a furnizat o "surpriză" care s-a concretizat într-o creştere cu circa 69% (de la ultima raportare) a valorii agregate a activelor nete în administrare, până la 8,4 milioane lei. Numărul total al participanţilor la fondurile de pensii de Pilon III se ridică, în prezent, la 42.584 persoane.

Cu un volum al activelor nete în administrare care a depăşit două milioane lei pentru fondul de pensii facultativ AZT Moderato şi 700.000 lei pentru AZT Vivace, Allianz-Ţiriac Pensii Private se apropie de atingerea unui nou prag, cel de 3 milioane de lei. BCR Prudent, administrat de BCR Asigurări de Viaţă, a crescut spectaculos, la un număr de 10.571 de participanţi pentru care deţine în administrare un volum de 3.576.836 lei active nete.

Aproape 25.000 de persoane au semnat mai multe adeziuni la pensia obligatorie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite