Fonduri pentru împădurirea judeţului Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul "Adoptă un copac", derulat de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă "ViitorPlus", care urmăreşte plantarea a 15.600 de copaci pe 39 de hectare în comuna Vâlcelele din judeţul

Proiectul "Adoptă un copac", derulat de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă "ViitorPlus", care urmăreşte plantarea a 15.600 de copaci pe 39 de hectare în comuna Vâlcelele din judeţul Călăraşi, prevede asigurarea unui buget de 160.000 de euro. În acest scop s-a demarat cea de a doua etapă a campaniei de strângere de fonduri, din acest an, adresată atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Din cauză că asigurarea unui copac matur necesită plantarea a zece puieţi, iar un puiet costă un euro, orice persoană care doreşte să "adopte" un copac poate transmite cinci SMS-uri la numărul 848, fiecare SMS fiind taxat cu doi euro, în orice reţea de telefonie mobilă. Persoanele juridice pot adopta copaci prin contract de sponsorizare.

Cu 4% suprafaţă împădurită, faţă de 20%, optimul în zona de câmpie, judeţul Călăraşi ocupa locul doi, după Ilfov (3%), printre judeţele cu cele mai puţine păduri din ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite