Fondul Proprietatea începe plata dividendelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Proprietatea va acorda acţionarilor, începând de astăzi, dividende în valoare de 6,59 bani/titlu, aferente anului trecut, a anunţat instituţia. Plăţile vor fi efectuate prin

Fondul Proprietatea va acorda acţionarilor, începând de astăzi, dividende în valoare de 6,59 bani/titlu, aferente anului trecut, a anunţat instituţia. Plăţile vor fi efectuate prin intermediul Băncii Comerciale Române (BCR).

Fondul Proprietatea a înregistrat anul trecut un profit net de 313,1 milioane lei, valoare de 4,3 ori mai mare faţă de cea din 2006, la venituri de peste 410 milioane de lei. La 27 iunie, Fondul Proprietatea avea depozite bancare în sumă de 852 milioane lei.

Situaţiile financiare, întocmite de KPMG

KPMG România a fost selectată de Fondul Proprietatea pentru a-i întocmi situaţiile financiare individuale şi consolidate, în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară. Fondul Proprietatea a primit, până la termenul-limită (4 septembrie), două oferte, din partea KPMG România şi BDO Conti Audit.

Astfel, KPMG România urmează să realizeze situaţiile financiare individuale ale companiei în conformitate cu IFRS pentru exerciţiile financiare încheiate la 31 decembrie 2006, respectiv finele anului trecut şi situaţiile financiare consolidate finalizate la 31 decembrie 2007.

Fondul va fi listat la bursă în prima parte a anului viitor, potrivit ultimelor date prezentate de conducerea companiei. Statul, reprezentat de Ministerul Economiei şi Finanţelor, este acţionarul majoritar al Fondului. Potrivit celor mai recente date, numărul acţionarilor persoane private este de 1.970, ceea ce reprezintă 20% din capitalul Fondului.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite