Fondatorul Megaupload, eliberat pe cauțiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a petrecut o lună în arest, fondatorul site-ului Megaupload, Kim Dotcom, a fost eliberat pe cauțiune în această dimineață. Bărbatul va trebui să poarte o brățară electronică de monitorizare.

La începutul acestei luni, Înalta Curte a susținut decizia luată de un tribunal de a nu-l elibera pe Dotcom, deoarece acesta deținea mai multe pașapoarte și conturi bancare, cu ajutorul cărora ar fi putut fugi din țară, potrivit Reuters.

Judecătorul Nevin Dawson a decis să-l elibereze pe Dotcom, după ce a considerat că e foarte puțin probabil ca inculpatul să fugă din țară. informează site-ul stuff.co.nz.

Deși a fost eliberat, condițiile eliberării sale pe cauțiune impun ca acesta să poarte o brățară electronică la gleznă, cu ajutorul căreia autoritățile îl vor putea localiza și monitoriza.

”Mă simt ușurat că voi merge acasă și-mi voi vedea familia, cei trei copii și soția însărcinată”, a declarat Dotcom. ”Vreau doar să merg acasă”, a continuat acesta, spunând că doar atât a vrut să spună presei.

Când a fost întrebat despre felul în care l-a tratat poliția, Dotcom a spus: ”A fost ca un fel de preselecție pentru <<American Idol>>”.

Ceilalți trei bărbați, acuzați împreună cu Dotcom, au fost și ei eliberați pe cauțiune.

Procesul, unul dintre cele mai mari din domeniul pirateriei pe internet, a început la sfârşitul lui ianuarie , după arestarea a şapte şefi Megaupload, inclusiv a fondatorului site-ului. Ei au fost acuzaţi de violarea drepturilor de autor, conspiraţie infracţională şi fraudă. Actualmente, ei aşteaptă o decizie în privinţa extrădării în Statele Unite. Potrivit procurorilor, daunele estimate provocate de Megaupload ar fi fost mai mari de 500 de milioane de dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite