Folia izotermă, obligatorie în trusa auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a emis un ordin prin care a modificat conţinutul minim al trusei sanitare auto. Noile reglementări au fost publicate în Monitorul Oficial din 4 iunie 2007. Astfel, au

Ministerul Sănătăţii a emis un ordin prin care a modificat conţinutul minim al trusei sanitare auto. Noile reglementări au fost publicate în Monitorul Oficial din 4 iunie 2007. Astfel, au fost scoase de pe listă pipa Guedel pentru adulţi şi copii, dar a fost introdusă folia de supravieţuire izotermă. O astfel de folie costă aproximativ 15 lei şi are rolul de a menţine constantă temperatura corpului în cazul hemoragiilor puternice. Conform noilor prevederi, eticheta trusei sanitare auto trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului, precum şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă.

Amenda pentru şoferii care nu au trusă medicală, extinctor şi triunghi reflectorizant este de 175 lei. Pentru această contravenţie nu se acordă puncte de penalizare. Însemnele Registrului Auto Român nu sunt obligatorii pe toate trusele medicale şi stingătoarele de pe piaţa românească. Aşa cum se precizează în OG 34/2005, de la data aderării României la UE, produsele fabricate şi comercializate legal în ţări membre ale UE, altele decât România, sunt exceptate de la obligativitatea omologării RAR în vederea punerii pe piaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite