Focurile continuă să ne distrugă pădurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi incendii au izbucnit sâmbătă noapte în diferite regiuni ale ţării. În zona Scrana-Brădoiu, din munţii Orăştiei, o pădure de molid a luat foc la cota 1.500, iar Parcul Naţional

Noi incendii au izbucnit sâmbătă noapte în diferite regiuni ale ţării. În zona Scrana-Brădoiu, din munţii Orăştiei, o pădure de molid a luat foc la cota 1.500, iar Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei a fost, de asemenea, cuprins de flăcări. Pădurea de răşinoase, veche de peste 50 de ani, situată la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba, a ars la început în zona de lăstăriş, însă a incendiat rapid şi coronamentul.

Celălalt incendiu, izbucnit în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, s-a propagat, pe un perimetru de şase hectare, pe versantul muntos din apropierea localităţii Topleţ, din judeţul Caraş-Severin. Specialiştii încercau ieri să evite extinderea flăcărilor şi în sectorul forestier de foioase al Ocolului Silvic din Băile Herculane.

"Încă de la primele ore ale dimineţii de duminică, în zonă au fost trimişi 35 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, 18 de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin şi 25 de cetăţeni voluntari din comuna Topleţ. Întrucât terenul este deosebit de accidentat, la altitudinea de peste 550 de metri nu se pot utiliza autospecialele din dotare. Apa este transportată cu rucsacuri speciale, în bidoane şi butoaie şi se folosesc lopeţi, sape, mature şi alte unelte de uz gospodăresc", a precizat Liviu Borugă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite