Focar de gripă aviară la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cele cinci păsări a fost identificat virusul H5. În satul Sarinasuf din Tulcea, medicii veterinari au început ieri sacrificarea tuturor păsărilor domestice. Eutanasierea păsărilor teoretic

cele cinci păsări a fost identificat virusul H5.
În satul Sarinasuf din Tulcea, medicii veterinari au început ieri sacrificarea tuturor păsărilor domestice. Eutanasierea păsărilor teoretic sănătoase se efectuează în prezenţa proprietarilor acestora, a autorităţilor comunale şi a reprezentanţilor Direcţiei Generale pentru Agricultură. În alt focar din judeţul Dolj, la Cetate, peste 2.200 de persoane au fost vaccinate în ultima săptămână de către medicii de familie şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Starea de carantină în comuna Cetate şi satele aparţinătoare se va menţine până cel târziu la 20 februarie.

Păsări sălbatice moarte -găsite pe Dunăre, la Gogoşu
În comuna Gogoşu din Mehedinţi au fost descoperite mai multe păsări sălbatice moarte. Două lişiţe, trei lebede moarte şi una în agonie au fost găsite la intrare în turbinele Hidrocentralei Porţile de Fier II. Animalele, împreună cu o raţă sălbatică moartă descoperită în portul comercial Drobeta-Turnu Severin, au fost ridicate de către medicii veterinari şi duse la Laboratorul din Halânga al DSV Mehedinţi pentru examinare anatomopatologică. Medicii specialişti susţin că în urma analizelor nu s-au constatat leziuni caracteristice gripei aviare, însă în cursul zilei de ieri au fost trimise probe către laboratorul din Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite