Foc şi groază la Balul Bobocilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima petrecere a elevei Ioana Negulici, din Galaţi, a adus copila de doar 15 ani pe patul de spital cu arsuri care au mutilat-o Petrecerea organizată, vineri seară, de un club din municipiul

Prima petrecere a elevei Ioana Negulici, din Galaţi, a adus copila de doar 15 ani pe patul de spital cu arsuri care au mutilat-o

Petrecerea organizată, vineri seară, de un club din municipiul Galaţi s-a încheiat dramatic, o elevă de-a noua devenind torţă vie în toiul probei intitulate "Jocul cu focul", a concursului "Miss Boboc". La "Balul Bobocilor" au participat peste 1.000 de tineri, mulţi dintre aceştia elevi ai liceelor din oraş. Balul a fost organizat fără consimţământul profesorilor.

Incidentul s-a produs la Clubul VIP, în jurul orei 22.20. Victima, Ioana Negulici, în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a IX-a, la Liceul Pedagogic din Galaţi, a venit la bal cu prietenul ei şi s-a înscris la concursul "Miss Boboc". A fost chiar prima concurentă.

În timpul probei "Jocul cu focul", Ioana trebuia să realizeze pe podeaua din incinta clubului un desen în flăcări cu ajutorul unui spray cu vopsea şi a unei brichete. Imediat ce a acţionat bricheta, nu doar dârele de vopsea au luat foc, ci şi piciorul stâng al fetei, apoi rochia. Speriată de moarte, Ioana a început să ţipe şi să alerge pe ring disperată. Colegii ei au sărit în ajutorul fetei care devenise torţă vie.

"Psihicul fetei este la pământ!"

Panica a cuprins întreaga asistenţă, iar zbieretele celor prezenţi au creat un imens vacarm. Flăcările care i-au cuprins trupul copilei de numai 15 ani au fost anihilate datorită prezenţei de spirit a liceenilor aflaţi la momentul incidentului în preajma fetei.

Tinerii au sunat la 112 şi, în scurt timp, un echipaj SMURD al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi a ajuns la faţa locului. Fata era în stare de şoc şi plângea continuu, iar liceenilor prezenţi în club li se citea groaza pe faţă. Atmosfera era ca după un cataclism. La ora 23.00, fata a ajuns cu ambulanţa la spital şi a fost internată la secţia Chirurgie, serviciul Arşi. Diagnosticul a fost clar: arsuri de gradele II şi III pe braţul stâng şi o parte din torace.

"Pacienta este extrem de şocată. Psihicul ei este la pământ! Geme, se zbate, ţipă. Leziunile nu sunt foarte grave, dar trauma a fost mare. Tânăra va mai rămâne în spital, dar nu pot aproxima cât anume. În orice caz, urmele arsurilor vor rămâne în zonele afectate de flăcări", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi.

"Voi depune plângere la poliţie împotriva firmelor organizatoare"

Acest incident a luat prin surprindere cadrele didactice din Galaţi. Inspectorul şcolar general, Tania Bogdan, susţine că nici Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi, nici conducerea Liceului Pedagogic unde învaţă eleva Ioana Negulici nu a avut cunoştinţă de organizarea acestui eveniment. "Evenimentul a fost organizat de Club ONE din Galaţi şi de o firmă de modeling.

Sunt firme private care organizează astfel de petreceri, fiindcă ştiu că elevii sunt dornici de astfel de petreceri şi dau bani pe bilete. Niciun cadru didactic nu a fost prezent la acea petrecere, fiindcă nimeni nu îşi asumă responsabilitatea unui eveniment la care să participe 24 de licee odată. Şi, oricum, vineri, elevii au intrat în vacanţă.

De altfel, de fiecare dată când reprezentanţii clubului organizator au venit să ceară permisiunea să vândă bilete în şcoli pentru astfel de acţiuni, au fost refuzaţi categoric. Mâine (astăzi - n.r.) voi depune plângere la poliţie împotriva firmelor care au organizat această petrecere nefericită şi voi sesiza Protecţia Consumatorului, pentru că incidentul a şifonat imaginea IŞJ Galaţi şi a conducerii liceelor", ne-a declarat inspectorul şcolar general din IŞJ Galaţi, Tania Bogdan. La cele două numere de telefon ale Clubului ONE din Galaţi a sunat, ieri, permanent ocupat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite