Fluturii se opresc din zbor la Muzeul "Grigore Antipa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicul este aşteptat în ultima sâmbătă a fiecărei luni, în perioada ianuarie-mai Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" îşi aşteaptă la o cană cu ceai, începând

Publicul este aşteptat în ultima sâmbătă a fiecărei luni, în perioada ianuarie-mai

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" îşi aşteaptă la o cană cu ceai, începând de astăzi, în ultima sâmbătă a fiecărei luni, "musafirii de la ora cinci".

Tema din acest an, intitulată "Aventura unui exponat", va oferi publicului şansa de a deveni părtaş la "deconspirarea" secretelor câtorva dintre piesele de patrimoniu cultural deţinute de unele dintre muzeele şi bibliotecile din Capitală.

Fluturii prinţului Caradja pot fi văzuţi la "Antipa"

Astăzi, la ora 17.00, în amfiteatrul muzeului, Dorel Ruşti, specialist în studiul Ordinului Lepidoptera (fluturi), va vorbi despre felul în care o colecţie celebră în lume, precum cea de fluturi, a ajuns de la proprietarul ei iniţial, prinţul Aristide Caradja, în colecţiile ştiinţifice ale Muzeului "Antipa". Cei care vor ajunge la eveniment vor avea ocazia să admire o parte din fluturii colecţiei Caradja.

Colecţia nu este expusă publicului larg din motive de conservare, ea fiind accesibilă numai cercetătorilor români şi străini specializaţi. Colecţia de lepidoptere a prinţului Caradja cuprinde aproape 80.000 de exemplare.

Dintre acestea, circa 3.100 au stat la baza descrierii unor specii noi. Ediţia 2007 a "Musafirului de la ora cinci" se desfăşoară în perioada ianuarie-mai, în ultima sâmbătă a fiecărei luni, având ca invitaţi muzeografi şi cercetători de la Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Hărţilor şi Cărţilor Vechi, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Biblioteca Centrală Universitară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite