Fluieraş la oi am fost, măi boierule!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Arbitrii fluieră pe gazon ca şi cum ar munci pe simbrie la stâna lui Gigi Becali. Intrebarea este cine mai poate opri nebunia asta? Balamucul din prima ligă de fotbal întrece orice limită.

>> Arbitrii fluieră pe gazon ca şi cum ar munci pe simbrie la stâna lui Gigi Becali.

Intrebarea este cine mai poate opri nebunia asta? Balamucul din prima ligă de fotbal întrece orice limită. Nu există nicio probă la vedere, dar manevrele subterane marca "Gigi Becali&Mircea Sandu&Mitică Dragomir&" se pot vedea cu ochiul liber până şi din cele mai îndepărtate galaxii. Mizeriile girate cu fluierul pe dreptunghiul verde de către arbitri nu mai contenesc.

Oricât ai fi de orbit de dragostea pentru Steaua, nu poţi să închizi ochii în faţa serialului cu greşeli flagrante de arbitraj, toate în favoarea echipei patronate de Gigi Becali. În patru din cele şase etape disputate până acum în retur, "fluieraşii" au greşit monstruos pro-Gigi. Coincidenţe? Să fim serioşi! Nu cred nici membrii Partidului Noua Generaţie.

E de-ajuns să priveşti în jurul tău şi să-ţi dai seama în ce hal i-a deranjat pe oameni - suporteri sau nu - felul în care stăpânul din Ghencea trage sforile în Liga lui Mitică. Rar mi-a fost dat să văd fani cu state vechi ai Stelei atât de supăraţi pe Becali după derby-ul Rapid - Steaua.

De fapt, suporterii cu scaun la cap nu taxează felul slugarnic în care arbitrul Deaconu a încercat să pună pe tavă Stelei un 3-0 nemeritat. Nu, oamenii sunt oripilaţi de cum s-a putut întinde ca o cangrenă în campionatul intern infuzia de mârlănie şi bani la sacoşă, marca "Gigi din Pipera".

N-avem nicio dovadă că boier Becali i-a uns pe arbitri şi pe şefii acestora de prin Ligă ori Federaţie. Dar puteţi să mergeţi prin scările de bloc ale României microbiste pentru a afla cum până şi suporterii înfocaţi ai echipei din Ghencea cred că patronul are o legătură clară cu toate aceste mizerii. Sigur, probabil că spectatorii bunului-simţ chiar l-au luat în serios pe mogulul hectarelor atunci când se autodenunţa recent cum va manevra el arbitrajele în retur de la… "butoane".


Ştiţi care-i nebunia cu mizeria din fotbalul ăsta? Că indiferent cum apuci subiectul, tot la mâna lor ajungi. Lumea asta se învârte implacabil în jurul baronilor fotbalului. Iar Becali nu e singurul jucător malefic din terenul "băieţilor deştepţi" ai sportului-rege. Mircea Sandu şi Mitică Dragomir au şi ei acţiuni la societatea murdară a fotbalului românesc.

Problema e că, indiferent cât i-ar huli opinia publică pe Becali, Sandu, Dragomir şi toţi ceilalţi profitori ai stadioanelor, îi doare-n tribună de restul lumii. Câtă vreme există suporteri, chiar şi pentru un astfel de sport mânjit cu bani, corupţie şi violenţe, jupânii Ligii n-au a-şi face prea multe griji. Ei centrează, ei dau cu capul. DNA-ul i-a scos basma curată şi are oricum prea multe bătăi de cap cu politicienii. Presa sportivă este captiva "fenomenului" - îi mai critică din vole, dar convieţuieşte cu fotbalul lor. Nimic nu se schimbă, nimic nu se transformă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite